Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Hoitokirja

Hoitokirja on tarkoitettu hoitajien tarinoille heidän ja heidän hoitokoiriensa päivistä. Mitä laadukkaamman, virheettömämmän ja pidemmän tarinan kirjoitat, sitä enemmän rahaa saat! Sinulla saa olla kerralla korkeintaan kaksi tarkistamatonta tarinaa, ettei urakkani kasva liian suureksi. Mainitse tarinan alussa, jos se on kurssitarina ja sen lopussa, jos käytit jotain ruokaa tai nameja. Tarinan loppuun annan hiukan palautetta ja korjaan, jos löydän joitakin kielioppi- tai kirjoitusvirheitä. Ethän pahastu palautteesta? :) Pyrin antamaan niin hyvää kuin rakentavaakin palautetta.

 1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Blanca

04.07.2018 18:52
Luku 2 Miten Hetkeä hoidetaan?

Kuulokkeet korvilla matkasin kenneliä kohti. Kuuntelin Ed Sheerania, samalla kun yritin miettiä ohjelmaa itselleni ja Hetkelle. Hetki, se ihana karvapallo. Odottaisikohan se minua? Työnsin ajatuksen pois mielestäni, sen näkisi kohta ja nyt minulla olisi tärkeämpää mietittävää. Olin niin uppoutunut mietteisiini että kompastuin kiveen. Mätkähdin maahan kämmenet edellä. Auts, Dee taisi olla oikeassa sanoessaan että joudun kohta sairaalaan. Kohottaudun istumaan, ja tutkin kämmeniäni. Ei paha, vain toisesta kädestä tulee vähän verta. Tosin molempiin sattuu.
”Moi!” Huudahtaa minulle tuntematon tyttö lähestyessään huskyn kanssa.
Hyvin menee, totean mielessäni sarkastisesti. Tapaat ensi kertaa toisen hoitajan näin edustavassa kunnossa. Tiesin tytön olevan hoitaja Joystormissa, sillä olin nähnyt huskyn tutustuessani koiriin.
”Öh, hei”, vastaan ja nousen ulos maasta.
”Onko kaikki okei?”, tyttö kysyy.
”On, mä vaan kaaduin. Ei käyny kuinkaan”, kerron, samalla tutkien tyttö katseellani.
”Hyvä, mun nimi on muuten Emilia”, tyttö sanoo ja ojentaa kätensä.
”Blanca”, vastaan lyhyesti ja puristan Emilian kättä.
”Hauska tavata, Blanca? Hoidatko sä Hetkeä? Dee kerto että se sai hoitajan”, Emilia puheli.
”Joo, mutta mun täytyy nyt varmaan mennä”, sanon.
”Okei, moikka!” huudahtaa Emilia ennen kuin husky kiskoo hänet liikkeelle.
Hymähdän ennen kuin jatkan itsekkin matkaa, tällä kertaa nopeammin. Halusin päästä huuhtelemaan verta vuotavan haavan.

Heti kun avasin kennelin portin kuulin talon sisältä haukuntaa. Tänne ei yksikään varas pääsisi ilman että tulisi huomatuksi, jos edes uskaltautuisi paikkaan joka on täynnä koiria. Mietin että miksi koirat eivät olleet ulkona? No, samapa se. Pian saisin kiusakseni koko lauman koiria. Ovella mietin että pitäisikö koputtaa, mutta päätin mennä sitten omine lupineni sisään, vaikka se tuntui töykeältä. Heti luokseni vyöryi koiria, punavalkea noutaja ensimmäisenä. Riemastuin huomatessani Hetken olevan yksi niistä koirista. Yrittäessäni ottaa kenkiä pois jalasta, koirat tuntuivat tunkevan niin lähelle kuin pääsivät. En kaatunut uudestaan, eli hyvä minä.
”Hellou! Blanca täällä!” huudahdan eteisestä Deelle, joka hääri äänistä päätellen keittiössä.
”Kiva että tulit! Voitko auttaa mua koirien ruokinnassa?”Dee vastasi
”Totta kai! Mitä mun pitää tehä?” kysyin kävellessäni keittiöön.
Ensin huuhtelin käteni hiekasta ja muusta liasta, ei tarvinnut laastaria. Siellä Dee laittoi kuppeja siistiin riviin keittiön tasolle. Laskin niitä olevan kuusitoista, eikös koiria ollut enemmän?
Dee taisi lukea ajatukseni, sillä hän vastasi hymyillen:
”Minä ruokin aina nää meidän vanhukset ensin, kun ne taitaa olla niitä lauman johtajia. On myös selkeempää koirillekkin että on joku järjestys”, Dee kertoi
En vastannut vaan nyökkäsin. Imin itseeni kaiken tiedon koirista ja niiden hoidosta.
” Otappa tuo ruoka säkki tosta, sen sisällä on mittakeppo. Laita joka kippoon kaksi täyttä kepollista. Mä laitan sitten piimää päälle. Piimä rauhoittaa vatsaa ja on hyvä kalsiumin lähde. Iltaisin annan koirille öljyä, se pitää turkin kunnossa”, Dee kertoi ja opasti.
Kuuntelin vaikuttuneena. Olin aina ajatellut että koiran ruokinta oli helppo, ruokakuppi täyteen nappuloita ja vettä. Ehkä hoitaminen ei ole niin yksinkertaista kuin ajattelin. Aukaisin valtavan ruokasäkin, otin mittausvälineen ja aloin täyttämään kuppeja. Oli kivaa auttaa Deetä. Varsinkin kun opin niin paljon. Kun kaikki kuusitoista kuppia oli valmiina jaettavaksi, Dee vei nuoremmat koirat toiseen huoneeseen. Jotta minä voisin ruokkia eläkeläiset. Se oli helppoa sillä koirat osasivat odottaa vuoroaan, ja eivät tunkeneet toistensa ruuille. Kun vanhukset olivat syöneet Dee päästi ne pihalle. Sitten samaa kaavaa noudattaen ruokittiin loput aikuiset koirat. Kun oli aika ruokkia nuorukaiset, joiden joukossa oli rakas Hetki.
”Näitten pennelien ruokkiminen on sitten tarkkaa hommaa. Täytyy olla just eikä melkein oikea annos ruokaa että ne kasvaa oikein. Kerran meinas käydä hassusti kun en alussa laskenut pentujen ruoka määrää. Nii tolle meidän Valmalle alko kasvaa tassut ihan hassusti. Onneks älysin sen nopeesti, niin ongelma korjaantu”, Dee kertoi.
Nyökkäsin vakavana, ja mittasin tarkasti. Aivan nuorimmille tuli melkein kokonainen ja vanhimmille yksi ja puoli. Kaikille tuli loraus piimää. Pennut ahmivat ruokansa nopeasti, ja ei niin siististi kuin vanhemmat lajitoverinsa. Kun kaikki olivat syöneet, huuhtelin Deen kanssa kipot ja laitoimme ne kaappiin odottamaan seuraavaa kertaa. En ymmärtänyt miten Dee selvisi kaikesta tästä joka päivä. No, varmaan sen takia täällä oli hoitajia, auttamassa.

Ruokinnan jälkeen minua jäi piinamaan kysymys. Jos ruokkimisessa täytyi tietää noin paljon, niin mitä muuta minä en tiedä koirista? Niinpä marssin Deen luo, joka näytti tutkivan remmien ja pantojen kestävyyttä. Kaksi remmiä oltiin nakattu läheiseen roskikseen.
”Dee, mulla ois kysyttävää”, aloitin.
”No, mitä sä halluut tietää?”, Dee kysyi.
”Monenlaista, kun äsken ruokittiin koiria niin tajusin kuinka vähän mä tiedän niistä. Joten, miten Hetkeä hoidetaan?” kysyin hiukkasen nolona.
”Voi Blanca, koirista oppii joka päivä jotain uutta. Eilenkin näin Virvan ja Siinan jonottavan ulospääsyä portille. Kuule, vaikka mä olenkin koko pienen ikäni koirien kanssa pyörinyt niin se oli eka kerta kun olen nähnyt koiran jonottavan jotakin. Mutta siis aloitetaan vaikka näistä remmeistä ja pannoista. Remmiin kannattaa panostaa sillä se on aika tärkee juttu. Siittä kuuluu saada hyvä ote, ja pituuttakin saisi olla roimasti. Esimerkiksi flexi ei sovi muille koirille kuin rauhallisille yksilöille jotka osaavat käyttäytyä miltei joka tilanteessa. Henkilökohtaisesti pidän eniten nahkaisista remmeistä. Yhdellä tutulla oli kengurunnahkainen remmi. Pannan kannattaa olla löysä muttei niin että se tippuu. Eri asioihin käytetään erillaisia remmejä ja pantoja. Näyttelyihin sopii lyhyempi remmi ja panta on usein ohut, kuristava ja ketjusta tehty. Taluttaessa käytän yleensä normaalia tai puolikuristavaa pantaa. Ymmärrätkö?”, Dee luennoi.
Kuuntelin jälleen kerran hämmästyneenä kaikesta tiedosta. Mikä ihmeen kuristuva ja puolikuristava? Miksi sen täytyy kuristaa? Ajettelin, ja sitten kysyin asiaa Deeltä.
”Kuristava panta on sellainen että jos koira vetää, niin panta tiukentuu niin paljon kun voi. Se on hyvä näyttelyissä, sillä jos koira lähtee toista koiraa kohti saa sen näin paremmin hallintaan. Puolikuristava panta ei kiristy kokonaan vaan on normaalin ja kuristavan pannan väli muoto. Se on vaikea selittää, googleta niin tajuut varmaan paremmin. Taluttaessa täytyy muistaa että sä olet pomo ja koira tottelee, muuten ei hommasta tule yhtikäs mitää”, Dee jatkoi kertomista.
En pystynyt muuta kuin kuuntelemaan, täytyikö aina lenkille mentäessä miettiä minkälaisen pannan ottaa? Olipa hankalaa, mietin kulmat kurtussa.
”Harjojakin täytyy olla monen laisia, pohjavillan poistoon, selvittämiseen ja trimmaamiseen. Kynsisaksetkin olisi hyvä olla. Harjaamisen sä varmaan osaat, mutta älä ala trimmaamaan tai leikkaamaan kynsiä ilman mua. Ruokkimisen sä jo näitkin. Mitäs muuta? Ai niin! Ilman heijastinliiviä ei saa lähteä illalla ulos ja puhelin olisi hyvä olla mukana. Kannattaa ottaa selville eläinlääkärin, mun ja toisten hoitajien puhelinnumerot. Meidän kannattaisi ehkäpä perustaa Joystormille oma WhatsApp ryhmä. Omia leluja, kuppeja, koulutusvälineitä ja oikestaan kaikkea saa ostaa, ja kannattaakin. Koirien peruskoulutus on mun vastuulla, mutta hoitaja saa opettaa uusia temppuja ja auttaa peruskoulutuksessa. Siinä tais sitte olla kaikki?”, Dee puheli.
”Joo kai, ainakin mun pää on ihan pyörällä tästä kaikesta tiedosta”, vastasin.
Dee hymyili ja sanoi että oli kiva auttaa. Minä kiitin ja mietin hetken uusia tietojani.

Suuntasin kulkuni ulko-ovelle, kutsuakseni Hetken sisään.
”Hetkii!”, huusin ja sain vastaukseksi innokasta haukuntaa kun pari muutakin koiraa tuli luokseni.
Naurahdin ja päästin koirat sisään. Istahdin olohuoneen sohvalle, jolloin hoitokoirani hyppäsin sohvalle ja asettui makaamaan pää sylissäni. Se sai minut hyvin onnelliseksi, Hetki taisi tunnustaa minut ystäväkseen. Voi kuinka minä rakastin tuota koiraa vaikka olimme tavanneet vain kaksi kertaa. Silitin varovasti hoidokkini päätä, en halunnut ajaa sitä pois.
”Tiedätkö sinä kuinka paljon sinusta välitetään ja pidetään?”, kysyin koiralta.
Minusta tuntui että se ymmärsi joka sanan sillä sain vastaukseksi hännänheilautuksen.
Minusta tuntui että voisin olla siinä Hetken kanssa ikuisesti. Mutten voinut…

Vastaus:

Kivan pituinen tarina, musta tää ei ollut ollenkaan turhaa pölinää vaan päinvastoin aika hyvä idea! :D Huomasin aikamuodon vaihdelleen välillä varmaan vahingossa imperfektin ja preesenssin välillä. Myös muutama yhdyssanavirhe löytyi, kuten ruoka_säkki ja monen_laisia (vaikkei monenlaisia edes ole yhdyssana, se vain kirjoitetaan yhteen xD). Tarinassa oli kuitenkin kivasti kuvailua ja oikeaa asiaakin mukavasti! Saat 32v€ :)

- Dee

Nimi: Blanca

13.06.2018 15:21
Luku 1 Hetki joka muutti elämääni

Istuin nurmikolla läppäri sylissäni. Tutkin netissä erilaisia kenneleitä, joka oli aika tylssä. Silti jatkoin, koska olin lupautunut auttamaan ystävääni. Hän saisi oman koiran, mutta ei tiennyt vielä rotua saati kasvattajaa jolta pentua kysyä. Aikani selattua löysin kennelin jossa kasvatettiin kahta eri rotua, ja satunnaisesti muitakin rotuja. Sen nimi on Joystorm. Huomioni kiinnittyi kohtaan jossa sanottiin koirien ottavan hoitajia. Tässä saattoi olla tilaisuuteni päästä maistamaan koiraihmisen elämää. Kennelin osoitteen laitoin parhaani mukaan muistiin. Sitten suljin läppärini ja juoksin kerrostalon portaita ylös kolmanteen kerrokseen jossa kotini on. Hain puhelimeni ja jätin äidille viestin olinpaikastani. Ryntäsin jälleen portaisiin ja ovesta ulos. Enkä arvannut että tämä seikkailu muuttaisi elämääni...

Söytin osoitteen Google Mapsiin ja seurasin ohjeita. Vaikka matka oli lyhyt, tuntui soratien käveleminen lämpimässä kesäsäässä mahdottomalta. Onnekseni olin pian perillä. Minut hämmästytti koirien suuri määrä. Olin kyllä nettisivuilta nähnyt että koiria oli jonkin verran, mutta näin paljon. En mennyt aidan luo, sillä olin kuullut että kilttikin koira saatta purra jos menee sörkkimään aidan raoista. Pian koirien perässä pihalle asteli nainen, joka taisi olla koirien omistaja.
Hei! Minä olen Dee, nainen esitteli itsensä
Moi! Mä olen Blanca. Tämä taitaa olla kennel Joystorm?, vastasin
Niin on, haluatko tulla tutustumaan koiriin?, Dee kysyi
Totta kai!, huudahdan ja pujahdan sisään Deen avaamasta portista.
Sain heti ympärilleni innokkaiden koirien lauman. Yksi niistä oli nuori punavalkea bordercollieuros. Sillä oli söpöt korvat. Pyrin silittämään kaikkia mutta tuo uros sai kaikkein eniten huomiota. Kun nostin katseeni koirista huomasin Deen seisomassa parin metrin päässä.
"Tän kennelin nettisivuilla sanottiin että koirat ottavat hoitajia, niin saanko mä valita kenet tahansa?" kysyin.
"Nettisivujenko avulla sinä meidät löysit? Se taitaa olla ensimmäinen kerta. Ja kyllä saat valita kenet tahansa paitsi ne koirat joilla on jo hoitaja tai ovat eläkkeellä. Minä menenkin tästä sisälle, voit jäädä ulos tutustumaan koiriin", Dee puheli, sitten hän kääntyi ja käveli pari jo harmaantunutta koiraa perässään sisälle.

Tiesin että en saisi valittua hoidokkiani ilman vaikeuksia. Otin maasta kuluneen vetolelun. Aion leikkiä jokaisen kanssa erikseen. Kun olin leikkinyt kaikkien kanssa huomasin hikoilleeni, leikkiminen oli rankeempaa kuin luulin. Jokainen koira oli ihana, mutta se punavalkea uros oli suosikkini. Pidin sen energisyydestä ja kaikesta siinä nuoressa koirassa. Sitten päätin mennä sisälle kertomaan Deelle päätöksestäni. Avasin rakennuksen oven joloin koiralauma takanani ryntäsi sisälle. Otin kengät pois ja kävelin peremmälle. Eteisestä pääsin kotoisaan huoneeseen jossa oli sohvia. Yhdelle sohvalla loikoili Dee. Epäröin hetken kun tajusin etten tiennyt oliko valitsemallani koiralla jo hoitaja.
"Haluaisin alkaa hoitamaan tuota urosta", sanoin osoittaen samalla bortsua.
"Vai haluat alkaa hoitamaan Hetkeä? Hyvä valinta! Vaikkakin kaikki koirat olisivat olleet hyviä valintoja. Tule täyttämään yksi paperi niin olet virallinen hoitaja", Dee sanoi
Seurasin Deetä toimistoon, täytin paperin ja tein nopean nimikyltin kaappiini. Pyysin lupaa lähteä hoidokkini kanssa pienelle lenkille, ja lupa myönnettiin. Dee antoi kuluneet remmin ja pannan. Kiitin ja kutsuin Hetken luokseni.
"Minä olen nyt hoitajasi. Meistä tulee parhaat kaverit vai mitä?", kuiskasin koiran korvaan.
Rapsutin söpöliiniä hetken ennen kuin kiinnitin pannan ja napsautin remmin kiini. Olin laittamassa kenkiä jalkaan Hetken hääriessä ympärilläni kun Dee tuli luokseni.
"Hetki on sitten vielä nuori joten sillä on vielä jotkut ihan perusjututkin oppimatta", hän varoitti.
Nyökkäsin ymmärryksen merkiksi, avasin ulko-oven ja astuin pihalle uros perässäni.

Hetkelle oli hirveä kiire päästä pois pihasta. Huomasin että bortsu ei oikein vielä osannut hihnäkäytöksen perusjuttuja, kuten ei saa vetää. Päätin käyttää taktiikkaa jonka olin lukenut jostain koiraoppaasta, eli aina kun koira veti pysähdyttiin. Se näytti toimivan, kunnes pysähdyin uroksen taas vetäessä liikaa. Hetki hienosti lopetti vetämisen jolloin lähdin eteenpäin, mutta hoidokkini oli äkännyt ojassa sammakon ja lähti sen perään minä tiestysti perässä. Kaaduin ojan pohjalle, jolloin päästin remmistä irti. Kun nousin ylös näin Hetken katsovan minua tieltä ilmeellä, joka kysyi mitä ihmettä sinä siellä teet? Naurahdin ja nousin ylös ojasta. Noukin remmin maasta ja istahdin tien laitaan. Bortsu tuli luokseni ja nuolaisi kasvojani. Hymyilin ja rapsutin hoidokkiani. Päätin että nyt olisi aika palata kennelille ennen kuin Hetkelle sattuu jotain. Paluumatkallakin oli vetämis ongelmia mutta vähemmän. Se sai minussa aikaan ylpeyden tunteen, olin opettanut koiralle parempia remmitapoja jo ekalla kerralla! Pian olimme taas kennelillä, jossa meidät otti vastaan haukkuva koira lauma. Onneksi pääsimme portista ilman vaikeuksia.

Talutin Hetken sisälle missä Dee harjasi paria koiraa. Päästin uroksen irti pannasta ja riisuin kenkäni.
"Miten lenkki meni? Miksi tulitte näin aikaisin?", Dee kyseli.
"No, meillä meni ihan ookoosti mutta mä kaaduin ojaan", vastasin
"Jos jatkat tuota tahtia olet pian sairaalassa", Dee naurahti
En vastannut vaan istuin sohvalle Hetken viereen. Rapsutin sitä mahasta mikä taisi olla hyvä rapsutuspaikka. Lepertelin urokselle kunnes tajusin katsoa kelloa. Oho, äiti oli jo tullut töistä ja olisi huolissaan minusta. Pomppasin ylös sohvalta ja riensin eteiseen. Bortsu seurasi minua iloisesti haukkuen, se kai luuli pääsevänsä toiselle lenkille.
"Mun täytyy mennä kotii! Kiitos kun sain alkaa hoitamaan Hetkeä!", huusin laittaessani kengät jalkaa.
Sitten menin ulos niin että hoidokkini ei päässyt livahtamaan. Portilla ei ollut ongelmia, onneksi. Lähdin hölkkäämään kotiin. Illalla olisi paljon kirjoitettavaa päiväkirjaan...

Vastaus:

Oikein kiva ja tunnelmallinen eka tarina, kuvasit myös Hetken luonnetta oikein hyvin! Melko alussa oli kohta, josta puuttui lainausmerkit, mutta muualla ne onneksi olikin, niin puhetta oli helppo seurata. Tästä tarinasta saat 26v€!

- Dee

Nimi: Zema

13.04.2018 20:37
Luku 11 ✖ Taival jäälle

Kirkas kevätaurinko paistoi sokaisevasti ikkunasta sisään, kun yritin pakata oranssia Kånkenia. Reppu tosin oli jo saanut osakseen useita mudalta näyttäviä tahroja. Olin kyllä tiedostanut tämän, kun olin kirkkaan repun ostanut. Pidin tahroja jopa vähän hienoina repun oranssilla kankaalla. Katsahdin nopeasti, että kaikki oli repussa valmiina. Olin siis valmiina lähtöön. Tänään minulla oli suunnitelmissa napata mukanaani kenneliltä ja suunnata meidät pikkuiselle vaellusreitille. Reitillä oli kyllä sen verran vähän pituutta, etten minä oikein osannut edes ajatella sitä vaellukseksi.

Innokas pennulta näyttävä punavalkoinen noutaja säntää ensimmäisenä minua vastaan, kun pääsen kennelille asti. Pikkuista noutajaa seuraa myös muutama muu yhtä iloiselta vaikuttava märkäkuono. Vaikka lähes kaikki silmiini osuvat koirat, edustavat bordercollieta tai saksanpaimenkoiria, löydän kyllä joukossa kyllä useita muitakin rotuja edustavia tapauksia. Minusta vähän tuntuu, ettei Deellä taida pysyä se asia enää ihan samalla tavalla kuin hän oli joskus suunnitellut.
“Ässä, tänne!“ kuulin äkkiä naisen äänen kajahtavan, kun yksi saksanpaimenkoira näytti suunnittelevan kaivuutyömaata aidan läheisyyteen.
Ruskea mustilla merkeillä varustettu paimenkoira esittää alkuun kuuroa, mutta jätti suunnitelmansa kuitenkin aika nopeasti rauhaan. Kun Dee asteli lähemmäs, kerroin.hänelle retkisuunnitelmistani. En minä nyt sentään viitsinyt mihinkään lähteä asiasta mitään sanomatta. Olin jopa vähän tyytyväinen, kun suunnitelmani otettiin yllättävän hyvin vastaan.

Nappasin lilan paimenen nopeesti hihnan päähän, kun lähdin suunnistamaan metsään sille retkipolulle. En ollut taaskaan ihan hetkeen käynyt bordercollieta moikkaamassa, mutta nyt taisin sentään vielä aika hyvin koiran muistissa vielä olla. Metsässä oli vielä ihan reippaasti lunta, joten eteenpäin kulkeminen oli aika vaivalloista. Lumi oli jo pehmeää, joten sinne upposi kyllä helposti. Ankalle eteneminen ei näyttänyt erityisen vaikealta, vaikka kyllä myös narttu lumihankeen upposi. Kuljimme eteenpäin rauhallisesti, koska minä halusin pystyä katselemaan myös maisemia, jotka jo ennen varsinaiselle reitille pääsemistä olivat hienoa katseltavaa. Pian huomasinkin jo keskellä lumihankea törröttävän vanhan suuntaviitan. Otin muutaman nopean juoksuaskeleen sen luokse Ankan perässä. Viitta oli vanha, mutta teksteistä sai vielä onneksi ihan hyvin selvää. Etsin viitasta sen reitin jonka minä olin suunnitellut meneväni.
“Sinisellä merkitty Saukon taival, 5,6 km“, luin hiljaiseen ääneen kyltissä reitistä olevat tiedot.
Matka ei ollut mikään pitkä, mutta kiva lyhyt retki tämä on kuitenkin meille ihan molemmille. Tykkäsin itse liikkua sen verran paljon luonnossa, että oikeasti pystyin nauttimaan tällaisista reissuista. Uskalsin myös väittää, että Ankasta tämä idea oli vähintäänkin yhtä kiva kuin omasta mielestäni.

Heti Saukon taipaleen alkuun maisemat näyttivät hyvinkin lupaavilta. Pystyin hyvin uskomaan, että tälle reitille saattaisin hakeutua useita kertoja uudestaankin. Minun vasemmalla puolellani kohosi komea korkea kallio ja oikealla näkymä avautui vielä jäiselle lammelle. Kallio toi suojaa ja olihan se jo sinäänsä aika upea näky. Lampi oli kaunis näky kaukaa sen takaa näkyvän metsän kanssa. Jäästä törrötti ylöspäin kaisloja ja pinta nautti paksulta, mutta silti en enää lähemmäs huhtikuun puolessa välissä olisi sen päälle suostunut.

Pysähdyimme rantaan katselemaan paikkoja. Päästin Ankan irti, koska osasihan se vapaanakin ihan nätisti olla. En kuitenkaan viitsinyt polulla pitää sitä irti muiden retkeilijöiden varalta. Aurinko lämmitti jo taivaalta ihan selvästi, joten siinä.auringonpaisteessa oli kyllä ihan mielellään.
“Ankka, tänne“, rääkäisin äkkiä, kun älysin, ettei lila paimenkoira ollutkaan enää siinä ihan lähellä.
Etsin koiraa vähän häsissäno katseellani, koska uskoin, ettei narttu ollut vielä voinut ehtiä kovinkaan kauas. En halunnut ajatella, että paimen olisi voinut onnistua katoamaan yhtään mihinkään. Käytös ei vain ollut millään perusteella nartun tyylistä. Onneksi koira oli sentään tunnistettava väriltään. Ankka näkyikin pian muutaman metrin päässä jäällä. Näytti vahvasti siltä, että narttu oli havainnut jotain hyvin mielenkiintoista.
“Ankka“, yritin siirtää koiran mielenkiinnon itseeni, koska jäälle meneminen ei houkutellut minua ollenkaan.
Koira nuuski jotain jäällä olevaa ja pian näin,miten narttu yritti repiä hampaillaan jotakin. Katseeni kiersi jännittyneenä koirassa ja jäässä. Jatkoin Ankan houkuttelua ja kävelin itse aivan vesirajaan.
“Ankka tänne!“ en pystynyt enää käskemään ihan rauhassa, kun kuulin, miten jää rasahti.
Narttu säpsähti, kun huomasi jään päälle pulppuavan veden. Lila katsahti minuun, mutta käänsi katseensa saaliiseen. Se oli selvästikin jotain ihan liian mielenkiintoista.

Kun jää oli rasahdellut rikki jo useasti kohdasta, Ankka lähti viimein juoksemaan kohti rantaa. Narttu joutui olemaan tarkka liikkeissään, jotta pysyi liukkaan ja hauraan jään päällä. Aivan lähellä rantaa jää rikkoutui täysin ja paimenen tassu upposi kylmään veteen. Ankka säpsähti ja hyppäsi hädissään ylöspäin. Kurotuin nopeasti eteenpäin ja nappasin kiinni nartusta. En halunnut sen joutuvan enää uudestaan veteen tai edes palaamaan takaisin jäälle. Ehdin jo säikähtää liikaa, että Ankka olisi tippunut jäihin.
“Ei saa säikytellä“, puhelin rauhallisesti koiralle, kun olin saanut nartun rannalle.
Halasin varovasti märkää paimenta ja painoin pääni sen turkkiin. Onneksi Ankka ei sentään kokonaan jäihin tippunut.

Kun pääsimme viimein takaisin kennelille, Ankka hakeutui samantien patterin viereen lämmittelemään. Narttu ei suostunut kuivattavaksi, mutta päätin olla pakottamatta, koska lila ei kuitenkaan ollut läheskään täysin kastunut. Istuin lattialla Ankan vieressä ja silittelin sitä hellästi.
“Miten teiän reissu meni?“ Dee kysyi samalla, kun rapsutti tyytyväistä Hallaa.
“No, Ankka päätti tehdä tutkimusretken heikoille jäille, mut muuten ihan hyvin“, kerroin lyhyesti vähän häpeillen.
“Ei onneks käyny pahasti“, nainen vastasi ja katsoi lilaa paimenta tyytyväisenä.
Olin kyllä itsekin tyytyväinen, ettei mitään pahempaa päässyt käymään, vaikka Ankka olikin ehtinyt minut säikäyttää.
“Ei sais säikytellä tollee“, sanon vielä rauhassa paimenelle.

Vastaus:

Hui, onneksi Ankalle ei käynyt mitään ja pysyit rauhallisena säikähdyksestä huolimatta. Ihan mahtava tarina taas, pidän siitä miten kuvaat sun ja Ankan jo melko hyvää suhdetta :3 Saat siis 27v€!

- Dee

Nimi: Mirror

22.03.2018 20:02
Luku 17

Talvileiritarina 1

Aamulla herätykseni soi jo yhdeksältä, vaikka normaalisti olisin varmaankin noussut vasta joskus yhden aikoihin päivällä. Unirytmini oli kääntynyt aivan päälaelleen, koulupäivinä herätys on jo kuudelta kun taas silloin kun on vapaata nukun yli puolenpäivän helpostikin. Lisäksi oli tullut vähän huonoksi tavaksi valvoa yöllä, joskus menin nukkumaan vasta neljän jälkeen ja olin koulussa lähestulkoon kuollut. Tänään herätykseni syynä oli kuitenkin Joystormin talvileiri, jota olin odottanut jo pitkään. Minulla olisi pari tuntia aikaa pakata tavaroita, sillä puoleltapäivin olisi oltava kennelillä.

Saavuin kennelille noin kymmentä vaille kaksitoista, paikalla olivat jo Zema ja Aleksandra, ja lähdinkin heti hölkäten heitä kohti.
“Moi Zemssu ja Allu!” tervehdin ja halasin molempia.
“Ömm sano vaan ihan Aleksandra” vaaleatukkainen tyttö sanoi epäröiden hieman mutta hymyili silti.
“Okei, Aleksandra sitten” sanoin hymyillen.
“Onko Deeppulia muuten näkynyt?” jatkoin.
Zema naurahti nyökäten ja sanoi sitten:
“Joo, se lähti hakemaan avaimia tonne mökkiin. Mikä nyt muuten sulla on ku kaikille oot keksiny jotkut lempinimet?”
Naurahdin vastaukseksi ja vetäisin hiuksiani taaksepäin. Olin lyhentänyt siilini niin lyhyeksi että se oli pikemminkin sivukalju kuin -siili.
“No voin mä teidän nimiäkin käyttää jos se on kivempi niin” naurahdin. Huomasin Meikäläisen saapuvan kennelille ja heilutin kättäni hänelle.
“Moi kaikki!” hän huikkasi ja käveli luoksemme iloisesti.

Jonkin ajan kuluttua kaikki olivat paikalla, myös Dee avainten kanssa. Kennelillätuntui nyt todella rauhalliselta, Dee oli ilmeisesti laittanut koirat niin etteivät ne juoksentele ympäriinsä.
“Mennäänpä katsomaan mökkiänne”, Dee sanoi iloisesti ja minä ja Emilia juoksimme kilpaa ovelle. Zema hölkkäsi heti meidän perässämme, ja huikkasi varaavansa saman paikan millä on aiemminkin ollut. Nono ja Aleksandra kävelivät vähän epävarmempina mutta iloisina perällä, ja Meikäläinen juoksi loppumatkan vielä meidän luoksemme. Dee oli antanut hänelle jo avaimen, ja tyttö avasi oven meille kaikille. Juoksin suoraan yhdelle alasängyistä, ja Zema kiipesi yläpuolelleni. Emilia ja Meikäläinen ottivat viereiset sängyt ja Nono ja Aleksandra tulivat saapuessaan vielä toiseen jäljellä olevista kerrossängyistä. Kaikki laittoivat hetken aikaa kamojaan valmiiksi, ja kun tulimme ulos saimme lämpimän vastaanoton omilta hoidokeiltamme. Scoop ja Nemo juoksivat ryhmän kärjessä, Sukka viipelsi suoraa päätä Emilian luokse, Limppu, Ankka ja Nipsu ryntäsivät hoitajiensa luokse, ja tällä kertaa minua vastassa ei ollutkaan tuttu spanieli Siina, vaan nuori bordercollienarttu Ella. Dee oli näköjään päästänyt leirikaverimme vapaaksi.

“Ella! Kuka on ihana pörröpallero?” puhelin samalla kun rapsutin uuden hoidokkini kylkiä ja niskaa. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kerta kuin puuhailisin hoidokkini kanssa mitään, ja se olikin osasyy miksi olin ihanan bordercollien kanssa tullut leirille, enkä ollut ottanut sen sijaan Siinaa jonka kanssa olin jo enemmän tehnyt kaikkea. Leiri olisi hyvä tapa tutustua hoidokkiini, ja tottakai myös uusiiin hoitajiin, Aleksandraan ja Nonoon.

“Hei tytöt, tulkaapas syömään!” Dee huikkasi meille ja viittoi meitä kohti leirirakennusta. Juoksimme sinne suoraa päätä, ja koiratkin olisivat ilmeisesti halunneet mukaan, mutta emme päästäneet niitä kuokkimaan syömisiämme. Ruokana oli ehdottomasti suosikkiani leiriruoista mitä on Deen järjestämillä leireillä ollut, pestopastaa. Söin sitä kaksikin annosta, ja Emilia ja Zema söivät sitä myös tosi mielellään. Meikäläinen näytti vähän epäilevältä aluksi, mutta maistettuaan ensimmäisen haarukallisensa, hän totesi heti:
“Tää on muuten ihan tosi hyvää!”
Ainoa jolle ruoka ei näyttänyt maistuvan oli Alexandra, mutta hänkin söi annoksensa ihan mukisematta, ja piristyi suuresti kuultuaan jälkiruoaksi olevan jäätelöä.

Ruoan jälkeen Dee piti meille nopean ohjeistuksen leirin säännöistä, sekä kertoi vähän suunnittelemastaan ohjelmasta. Katsahdimme Zeman kanssa toisiamme epäilevästi kun kuulimme Deen suunnitelleen meille myös ‘pienen yllätyksen’. Aikaisempien leirien perusteella minulla oli jo pieni aavistus mikä se saattaisi olla…

Ensimmäisenä meillä oli ohjelmassa koirien kanssa ulkoilua metsässä, joka olisi hyvä tilaisuus tutustua toisiimme. Tai lähinnä uusiin hoitajiin, Zeman ja Emilian kanssa tunsimme jo hyvin ja Meikäläinenkin oli ollut kennelillä aiemminkin, niin ettei hänkään mikään kovin uusi tuttavuus ollut. Kävimme kaikki hakemassa kaapeistamme hihnat ja pannat koirille, tai Emilian tapauksessa valjaat. Kiinnitin flexihihnan Ellan niittikoristeiseen nahkapantaan, ja lähdin kävelemään Deen ja muiden kanssa kohti metsää. Dee otti mukaansa Vaaran, suloisen novascotiannoutajan, joka oli nuoresta iästään huolimatta erittäin hyväkäytöksinen. Kiertelimme metsässä, ja päästimme koirat myös jossain vaiheessa juoksentelemaan vapaasti. Juttelimme niitä näitä, sain muunmuassa tietää että Nonon äiti on allerginen koirille, jonka takia he eivät itse sellaista pysty hankkimaan. Emilia kertoi kuinka hänellä oli ollut uintikisat edellisenä viikonloppuna, jotka olivat menneet hyvin. Noin tunnin päästä palasimme kennelille nauravana joukkona kaikkkien kertoessa vieläkin hauskoja sattumuksiaan, joitakin jo kolmatta kertaa, mutta se jaksoi silti naurattaa. Meillä olisi puoli tuntia vapaa-aikaa, ja päätimme mennä leirirakennukseen pelaamaan Monopolia.

Emme millään meinanneet saada peliä loppumaan, tuntui kuin se olisi vain jatkunut ja jatkunut, mutta toisaalta se oli kiva sillä kaikilla oli hauskaa sitä pelatessa.
“Haahaa, Mirror sä jouduit mun hotelliin nyt!” Meikäläinen huudahti heitettyäni nopan suunilleen miljoonatta kertaa puolen tunnin sisällä. Annoin hänelle melkein kaikki rahani nyrpistellen kasvojani, mutta sain puolestani naureskella hänen jouduttuaan heti seuraavalla vuorolla vankilaan. Nono oli juuri heittänyt kun Dee tuli kutsumaan medät välipalalle.

Syötyämme itsemme täyteen perunarieskoja ja jälkiruoka tuulihattuja, menimme jatkamaan pelin loppuun. Aleksandra rupesi pomppimaan ja heittelemään rahojaan ilmaan voitettuaan pelin, ja Zema näytti hänelle kieltä virnistäen kuitenkin iloisena. Menisimme pian käymään saunassa, ja halukkaat saisivat käydä avannossakin. Minä en ainakaan aikonut mennä sinne kylmään, vaikka Emilia yrittikin suostutella kaikkia mukaan. Lopulta hän sai Nonon ja Meikäläisen suostuteltua mukaansa, kuiskittuaan heille ilkikurinen hymy kasvoillaan. Menimme saunaan, ja istuskelimme siellä jutellen kaikesta, kunnes kolme meistä lähti käymään avantouinnillaan. Jäimme Zeman, Deen ja Aleksandran kanssa saunomaan, ja pian kuulimmekin jo oven kolahduksen. Aleksandra kiljahti ensimmäisenä ja huomatessaan syyn Dee väisti heti nurkan taakse juuri ajoissa väistääkseen ämpärillisen jääkylmää avantovettä roiskuvan meidän päällemme.
“EMILIA! NYT SULLE KÄY HUONOSTI!” huusin mukamas vihaisena vaikka oikeasti minua ennemminkin nauratti. Ryntäsin ulos saunasta Zeman ja Aleksandran tullessa ihan perässäni Deen vain naureskellessa meille lämpimästä nurkkauksestaan siinä osassa saunaa mihin jääkylmä vesi ei osunut. Kaikki leiriläiset juoksimme ulos ja aloitimme lumisodan, minä, Aleksandra ja Zema vastaan Emilia, Meikäläinen ja Nono. Pian kaikki jo naurun seassa hytisivät kylmästä ja menimme takaisin saunalle, missä Dee jo kuivasi itseään ja sanoi lähtevänsä valmistelemaan ruokaa. Istuimme saunassa vielä jonkin aikaa, kunnes lähdimme mökillemme vaihtamaan vaatteita.

“Hei Zema, sul on taas toi sun Nalle Puh-yökkäri!” Emilia huomasi ja Zema punastui hieman.
“Mietin että pitäskö mun ottaa yks toinen, mut päätin ottaa tän, vähän ku perinteen vuoks” tummahiuksinen tyttö vastasi.
“Haha, sun Nalle Puh-jutut on kyllä ihan parhaita!” naurahdin. Minusta oli hauskaa että hän oli ottanut juuri tuon yöpuvun mukaansa. Minulla itselläni oli tummansininen haalari, jonka hupun vetäisin märkien hiusteni päälle.

Pian Dee kutsui meidät taas syömään. Ruokana oli kalapuikkoja ja ranskalaisia, vaikka minun annokseni koostuikin lähinnä jälkimmäisestä. Suostuin minä kyllä puolikkaan kalapuikonkin Meikäläisen painostuksesta ottamaan, vaikka yleensä en syö kalaa melkein ollenkaan. Ikään kuin korvaukseksi etten syönyt paljoakaan, sanoin voivani mennä auttamaan Deetä tiskaamisessa. Kennelin omistaja hymyili, ja meninkin tiskaamaan hänen kanssaan sillä aikaa kun muut menivät leirikololle koirien kanssa. Saimme tiskit nopeasti hoidettua kun meitä oli kaksi, ja menimme sitten muiden luokse. Avatessamme oven sisällä olikin pieni sekamelska, kun osa koirista juoksi ympäri koloa etsimässä Meikäläisen ja Nonon piilottamia nameja. Zema harjaili Ankkaa, ja Emilia ja Aleksandra olivat laittaneet oman pienen karaokensa pystyyn ja katsoivat telkkarin kautta youtuben karaoke-taustoja. Päätin hakea Ellalle ostamani pesukarhun näköisen vinkulelun, ja leikitin hoidokkiani sillä. Emilian ja Aleksandran kilpalaulaminen kuulosti siltä etteivät he edes yrittäneet laulaa kunnolla, mutta mikäpä siinä kun kaikilla näytti olevan hauskaa. Pelailimme yhdessä eri pelejä, leikimme koirien kanssa ja lopulta hoilasimme kaikki nuotin vierestä karaoketaustojen päälle Ed Sheeranin kappaleita ja nauroimme.

Ilta tuntui saapuvan liian nopeasti, vaikka ei minua kyllä haitannut se että pääsimme tekemään itse hampurilaisia, jotka maistuivat muuten ihan superhyviltä. Lisäksi teimme mansikkapirtelöä, jota hörpimme samalla kun juttelimme kaikesta, mitä kivaa leirillä tulisimme tekemään. Lopulta laitoimme koirillekin iltaruoat, ja sen jälkeen saimme valvoa puoleenyöhön asti. Tai sai valvoa pidempäänkin, mutta silloin olisi hiljaisuusaika. Päätimme yhdessä kattoa jonkin elokuvan leirirakennuksessa, ja äänestyksen tuloksena valitsimme Totoron. Emme halunneet mitään koira-aiheista, sillä sen katsominen olisi ohjelmassa seuraavana päivänä. Elokuvan katsomisen jälkeen minulla kuitenkin jäi sen tunnusmusiikki päähän soimaan, enkä tainnut olla ainoa Zeman ja Aleksandran hyräilystä päätellen. Puoli kahdeltatoista kävimme pesemässä hampaat, ja sen jälkeen juttelimme vielä maaten ja istuen omilla sängyillämme mökissämme. Kaikki alkoivat kuitenkin olemaan jo melko väsyneitä, joten hiljaisuuden saaminen keskiyöksi ei ollut edes vaikeaa.

Vastaus:

Hah, olit ainoo joka sai edes yhden tarinan aikaiseksi! :D Tää leiri ei jostain syystä tainnut ketään napata xD

- Dee

Nimi: Meikäläinen

03.03.2018 09:37
1. Luku

Heti kun palasin koulusta, ja tulin tyhjään kotiin, heitin repun huoneen lattialle, ja söin äkkiä eilistä pitsaa. Ei siinä mennyt kuin parikymmentä minuuttia, kun olin uudelleen pukenut ulkovaatteet, ja soitin isälle. Se oli luvannut että veisi minut kennelille.
"Haloo", kuului isäni ääni.
"Moi", vastasin. "Sä lupasit viedä mut kennelille, missä olet?"
"Joo, oon tulossa. Oota pihalla, menee muutama minuutti. Ootko syönyt?" hän kysyi. Kuulin puhelimen välityksellä, kun hän käynnisteli autoaan.
"Olen. Siis missä sä olet?" tivasin.
"Lähden hesen pihasta, kun hain äidin."
"Okei, ei siis mee kauaa?"
"Ei mene", hän vastasi. Nyökkäsin, mutta virnistin itselleni ja tyhmyydelleni tajutessani, ettei iskä sitä näkisi.
"Hyvä. Mä odotan pihalla. Heippa."
"Heippa", iskä lopetti puhelun. Työnsin puhelimen taskuuni, ja ennenkuin astuin ulos, vilkaisin itseäni peilistä. Ihan siedettävän näköinen kuvajainen, hymyilin sille, kuvan vastatessa hymyyni. Minulla oli päälläni mustat pillifarkut, tummansininen t-paita, missä oli kermanvärinen susi ulvomassa näkymättömälle kuulle, adidaksen musta huppari, mustat lenkkarityyliset kengät, erivärisin nauhoin: vasen punainen, oikea vihreä, hehheh. Ei yhtään Robinmaista. No, oikeastaan en edes fanittanut sitä erityisesti. Olihan sen musaa kiva kuunnella, mutta...
Leiskautin oljenvaaleita hiuksiani ja pyörähdin ovea kohti. Suoristin mustan kevyttoppatakkini -ei tänään lämpimämpää tarvisi- helmaa, ja suljin sen vetoketjun.
Työnsin puisen oven auki, ja harppasin sisään. Juuri kun 09-mallin Mersumme kurvasi pihaan. Heh, aika hyvä ajoitus. Heilautin kättäni sulkiessani oven, ja lähdin kävelemään autolle.
Takapenkillä oli kerrankin ahdasta, kun sinne oli survottu iskän laskettelusukset sun muut välineet. Siirsin niitä vähän ja työnnyin istuimelle.
"Moi", tervehdin hymyillen.
"Terve", isä vastasi ja äiti hymyili. Hän kääntyi katsomaan minua.
"Mitenkäs päiväsi meni? Tuliko läksyjä?"
"Joo tuli, ympästä, ja matikasta. Ja pitää harjoitella yhteiskuntaopin kokeeseen, se on perjantaina", huokaisin.
"Oletko tehnyt?" äiti kysyi kääntyen pois päin.
"En", myönsin vähän nolona.
"Eikö sanottu että läksyt pitää tehdä ennenkuin minnekään?" iskä tivasi.
Huokaisin taas, ja pyöräytin silmiäni. Yhdestä läksystäkö se on kiinni?
"Joo, muttei ollut aikaa."
"Hmh, ensi kerralla teet, ennenkuin lähdetään. Ja silloin saat kyllä kävellä", isä varoitti. Väläytin hänelle suloisen lammasmaisen hymyn.
"Tietty!" Ei puolentoista kilometrin matka niin pitkä ollut, senhän suhasi vaikka hiihtämällä, heheh.
Katsahdin äkkiä ulos ikkunasta, ja huomasin pellon varmaankin ohuen lumivaipan alla näyttävän tutulta. Jee, mehän ollaan kennelin pihatielllä, innostuin. Siitä oli kauan kun viimeksi olin kennelillä käynyt, kun muutimme väliaikaisesti Kajaaniin äidin ja iskän työn takia. Sitten muutettiin takas tänne ja sain luvan alkaa taas käymään Joystormissa, mahtavaa!
Auto pysähtyi ja joku meni avaamaan portin, huomasin.
Onkohan Nappi enää vapaa, mietin tarkoittaen tietenkin Poor Lost Nemoa, ihanaa Belgianpaimenkoiraa. Ne mun silloin aikaa sitten ostamat tavarat... ne olin saanut mukaani, minunhan ne olivat, mutta enää minulla ei niitä ollut. Kotoa olin kuitenkin ottanut muutamia koiranraksuja, joita voisin Nempulle heitellä. Entä onkohan vanhat tyypit edelleen siellä? Toivottavasti. On varmaan uusiakin, mietin. Samassa auto pysähtyi. Tasasin hetken innostuksen jälkeistä hengitystäni, ennenkuin avasin oven ja astuin ulos.
"Moido, hakekaa mut sitten... öö... no mä soitan", huikkasin ja pamautin oven kiinni. Mersu oli pian kadonnut pihalta, ja hetkeksi jäin tuijottamaan taloa, tai mikä kartano nyt olikaan. Ainakin iso kuin mikä, tuo kämppä, mutta niinhän se pitäisikin. Sitten heilautin taas hiuksiani, ja lähdin marssimaan taloa kohti.

Avasin oven. Heti raikui iloinen nauru, ja näin Deen, Emilian, Mirrorin ja jonkun tuntemattoman. Jähmetyin paikoilleni. Ei ole mahdollista, Emilia ja Mirror on yhä messissä! Mahtavaa, iloitsin.
"Mirror! Dee, Emilia", tervehdin hymyillen. He käänsivät katseensa minuun.
"Meikäläinen! Tervetuloa takaisin", kuulin heti ensimmäisenä Deelle kuuluvan hyväntuulisen äänen.
"Moi Meikäläinen! Sä tulit takas", Mirrorkin iloitsi.
"Meikäläinen! You came back", Emilia yllättyi hymyillen leveästi. Kävelin heitä kohti, ja vilkaisin tuntematonta tyttöä. Tämä tarkkaili minua, ja hymyilin hänelle hivenen ujosti.
"No Meikäläinen, minnekäs katosit?"
"Ihmeteltiin vähän." Emilia vilkaisi minua ehkä hieman syyttävästi.
"Nemo olisi vapaana", Dee sanoi pilke silmäkulmassaan. Taisi tietää lempparini, heh. "Se on kaipaillut sinua."
"Ei oo enää vapaa", nauroin hyväntuulisena. Niistä asioista voitaisiin kyllä myöhemmin sopia enemmän kuin. Sitten vakavoiduin. "Onko se oikeasti kaivannut minua?" Kun Dee nyökkäsi, liikutuin vähän. "Ja me muutettiin", totesin sitten.
"Minne?" kuului monta kysymystä. "Miksi?" seurasi perässä.
"Äidin ja isän työn takia, Kajaaniin. Siellä oli ihan kivaa."
"Onko teillä mitään suunnitelmia", kysäisin sitten kolmelta tytöltä katkaistakseni kysymystulvan, ja vilkuilin tuntematonta vähän väliä.
"Ei ole", Emilia vastasi vähän hymyillen. Hän taisi arvata taka-ajatukseni.
"Ja ainiin, tämä tässä on Neilikka", Dee muisti katsahtaen tyttöön. Hymyilin hänelle hieman ujona.
"Moi", sanoin. "Minä olen siis lempinimeltäni Meikäläinen, hehheh. Ollut jo pari vuotta, ja siitä on vähän niinku tullut nimeni", nauroin. Sitten katsahdin vähän kysyvästi Deehen, ennenkuin siirsin katseeni muihin.
"Noh, miten olisi?" aloitin hitaasti. "Lähdetäänkö yhdessä lenkille?"
"Joo, mikä ettei", Emilia naurahti.
"Sopii", Neilikka vastasi. Kaikki katsoimme siis Mirroria.
"Hehheh, käy minullekin."
Emilia katsahti meitä kaikkia vähän salaperäisesti, ja erittäin ilkikurisesti. Vitsejä?
"Lähdetäänkö taas heseen, niinkuin sillon kerran? Muistatteko? Keitä siellä olikaan mukana? Olinko edes mä?" hänen äänensävynsä oli vitsikäs, ja kirsikkana tietty virnistys, hahhah.
"Öö, mä ainakin", vastasin. "Ja tietty koirat."
"Hyvä idea muuten, eipä vaan taida olla rahaa", Neilikka nurisi vitsillään ja hymyili.
"Ei mullakaan, mutta voin soittaa iskää tuomaan", ehdotin nauraen.
"Ai ihan vakavissanneko olette?" Emilia kysäisi tyrmistyneenä.
"Hehheh, mitäpä nyt suunnitellaan", Mirror vastasi ilkikurisesti.
"Ei nyt varmaan ole edes aikaa", Neilikkakin totesi. Nyökkäsin hänelle.
"Jep, eikä kellään taida olla rahaa. Älä Emilia huolestu, me vain kuviteltiin", naurahdin.
"Hehheh, niinpä tietenkin", hän sanoi. "No, haetaanpa siis koirat. Mulla ei sitten oo kauaa aikaa, jotain nelkyt minaa", hän kertoi.
"No, siinä ajassa ehditään varmaan kilsan lenkki vetää ja hoitaa koirat", tuumailin ja katsahdin Deehen. "Eihän sulla oo mitään tehtävää meille?"
Dee hymyili.
"Menkää vaan. Hyvää lenkkiä!" Dee toivotti hymyillen. Virnistin iloisesti.
"Hyvä. Heippa", toivotin samaan aikaan muiden kanssa. Nauraen menimme hakemaan koirat.

"Nemo!" kutsuin mustaa belgianpaimenkoiraa, joka nosti heti päänsä ja katso minua nanosekunnin ajan. Sitten se oli jo rynnännyt pystyyn ja kiisi minua kohti niin kovaa kuin kintuistaan pääsi.
"Nemo", toistin nauraen, kun se viime hetkellä astui syrjään ja pysäytti vauhtinsa vieressäni käänteen samalla minua päin. Koira alkoi hyppiä innoissaan ikäänkuin takajaloillaan aina maata hipoen, ja silitin ja rapsutin sitä. Nemo painautui jalkaani vasten, ja taisi sanoa, että 'nyt et katoa minnekään, käykö, vaan jäät silittelemään minua?'
"Heh, totta kai, Neppiäinen", naurahdin. Sitten pujotin sille lainaamani pannan ja niksautin hihnan remmiin. Lähdin kävelemään muita kohti Nemon hyppiessä vieressäni innostuneena. Vilkuilin sitä hymyillen, mutta toruin sitä pysymään alhaalla.
"Ei hypi" sain toistella pari kertaa ennenkuin se vähän rauhoittui ja seurasi minua kiltisti muiden luo. Siellä se erkaantui kauemmas ja meni tervehtimään koirakavereitaan. 'Ei ollakaan 5 minuuttiin nähty', ne tuntuivat haukkuvan.
"Nemo", kutsuin hoitokoiraani, ja se loikki takaisin luokseni rapsuteltavaksi, ja totta kai minä noudatin Hänen, koirakuninkaan, ohjetta, heh.
"Minne mennään?" Mirror kysyi. Kohautin olkiani.
"Mennäänkö lammasaitaukselle? Olisi kiva katsoa mitä nämä niiden määkijoiden kanssa tekee. Ei tietty välttämättä ehditä kuin käväistä siel stalkkimassa niitä", Emilia ehdotti Nadjan nuollessa tämän sormia. Nyökkäsin hyväksyvästi ja virnistin. Muutkin suostuivat, ja lähdimme siis kennelin viereiselle polulle. Mirror oli siis tietenkin ottanut Siinan, ja Neilikka näköjään Lorun. Se kai oli sen hoitokoira.
Kuljimme vierekkäin, ja koirat juoksentelivat hihnan päässä.
Ehdotin että päästettäisiin koirat vapaiksi, ja niin tehtiin. Ne kirmailivat edellämme ja viilettivät pitkin maita ja mantuja lumen pöllytessä.
Nemo ja Siina räyhähtelivät toisilleen leikkimielisesti. Lorukin yhtyi leikkiin, ja Napsutin ja Loru painivat hangessa. Suurikokoisempi hoidokkini pääsi äkkiä niskan päälle, mutta Siina riensi häiritsemään belggaria, ja kaksikko toimi hyvin yhdessä. Katselimme nauraen, kun koirat vähän ajan päästä kaatoivat Nemon maahan ja ärhentelivät leikkimielisesti.
Nemo veti Lorulta käpälät alta, ja he painiskelivat koittaen päästä itse pystyyn ja pitäen toisen maassa. Siina keskittyi enemmän Nemoon, mutta Lorun päästessä ylös hyökkäsi Walesinspringer-spanieli tämän kimppuun.
Nemon kömpiessä pystyyn ja hypätessä leikkiin mukaan nauroin ääneen. Olimme jo hetki sitten pysähtyneet katsomaan painimista, mutta vasta nyt huomasin sen.
"Paljonkohan kello on?" kysyin muilta. He käänsivät vähän vakavoituneen katseensa ensin minuun ja vilkuilivat sitten toisiaan. Mirror ja Neilikka puhuivat melkein samaan aikaan:
"En minä tiedä", myönsi Mirror. Neilikka kuitenkin sanoi päälle:
"Minulla on puhelin", ja kaivoi sen taskustaan. Virnistin.
"Vau, mullakin on", ja esittelin oman kännyni. Olimme olleet jo vartin täällä.
"Emilia, millon sun pitää lähteä?" kysyin ja vilkaisin tyttöä kulmieni alta. Hän kurkisti Neilikan puhelimen näytöstä, paljonko kello oli, ja vastasi:
"Öö, mielellään vartin päästä palaillaan."
"Okei", Neilikka nyökkäsi.
"Kävellään vielä pikku lenkki ja lähetään takas", Mirror ehdotti.
"Joo", kaikki myöntyivät. Lähdimme kävelemään polkua pitkin eteenpäin. Emme kutsuneet koiria, sillä ne olivat sinä viiden metrin päässä, ja kaikki tiesivät, että heti - eli minuutin sisällä - kun ne huomasivat meidän etenevän kauemmas, ne lähtisivät perään. Mitään huolta ei kannettu.
Ja ihan totta, kun pääsimme jotakuinkin kaksikymmentä metriä, käpälien rummutus takaamme lähestyi, ja kohta koirat syöksyivät kilpaillen eteemme. Ne pysähtyivät innoissaan pyörimään eteemme.
"Heheh, kiva, kun Siinakin jaksaa vielä leikkiä ja juosta", huomautin. Mirror taisi kuitenkin vähän pahastua, puolustellen koiraa:
"Eihän se vanha ole!"
"Ei ei, ei todellakaan", myönsin hätäisesti. En halunnut loukata tyttöä. "Se on tosi nuorikin, juu, mutta kyllä se Joystormissa niihin vanhempiin koiriin kuuluu."
"Hmh, ei pitäisi kuulua", hän jupisi mulkoillen minua pari kertaa, mutta erotin pienen hymynkareen.
"Älkääs nyt tytsyt tapelko", Emilia virnisti, ja vastasin samalla mitalla - virnistyksellä.
"No kato ny, iha vakavissamme me ollaan", murahdin ottaen tylyn ilmeen ja heristäen nyrkkiäni. Sain aikaan pari naurahdusta.
"Mene koirien kanssa painimaan", Neilikka nauroi ja osoitti, jälleen, painivaa koirasakkia. Hymyilin ja kikatin tuijottaessani niiden leikkiä.
Katsoin taas kelloa, kymmenen minuuttia aikaa.
"Käännytäänkö takaisin?" ehdotin pysähtyen.
"Joo."
"Paljon se kello? Mullei oo puhelinta mukana, jätin kaappiin", Emilia valitteli.
"no kakskyt minaa siihen että lähet", vastasin ja näytin hänelle puhelimeni näyttöä.
"Onks sulla iPhone?" Mirror kysyi uteliaasti. Nyökkäsin.
"Tää on 7", sanoin. "Sain edellistä edelliseksi synttärilahjaksi", sanoin ja työnsin sen taskuuni.
"Eli toissasynttärinä", Neilikka virnisti. Heh.
"Okei. Millon sulla on synttärit?" Mirror kysyi.
"Lokakuussa. Tää on siis... ääh, jotai 18 kuukautta vanha, eli.. puoltoista vuotta", nauroin.
"Okei."
Olimme jo aika lähellä kenneliä.
"Kytketään koirat", Emilia sanoi ja kutsui Nadjaa luokseen.
"Miks?" ihmettelin.
"No jos joku tulee ja portti on auki!"
"Aa, okei. Nemo..!!" Pitkäturkkinen musta hoidokkini murahteli kavereilleen haastavasti. Hetken näytti että ne alkaisivat uudelleen tapella, mutta Nadjan tullessa Emilian luo myös muut kaksi tottelivat kuuliaisesti. Nemo katsoi minua kiltin lampaan ilmeellään, ja minun oli pakko nauraa. Rapsutin sitä korvan takaa, ja se käänteli päätään jotta saisi käteni parempaan paikkaan. Napsautin koiran pantaan hihnan, ja suoristauduin.

Olimme loppuajaksi hankkineet koiranharjoja, joilla harjasimme koiria. Istuimme sisällä eteisessä.
Minulla meni kauan aikaa selvitellä Nemon todella pahasti takkuuntuneita villoja sen takapäästä. Siellä oli kunnon sykeröverkko, kuten hännässäkin.
"Hei, kyytini tuli", Emilia huudahti, ja näimme auton saapuvan pihaan. Hän kutsui Nadjaa, ja hyvästeli sen pikaisesti.
"Heippa", toivotimme.
"Onko teillä muuten kyytiä", hän kysyi lähtiessään.
"Ei", Neilikka vastasi. "Miten niin?"
"Me voidaan varmaan viedä."
"Okei!" Neilikka ja Emilia lähtivät rupatellen keskenään. Muistivat he sentään heipat sanoa.
"Muista Emilia puhelin", huikkasin.
"Millon sinä lähdet?"
"Ei väliä. Sillon kuin haluan", vastasin katsahtaen Mirroriin.
"Okei", hän vastasi nyökäten. "Onks sulla kyyti?"
"Joo on. Monelta sä lähet?"
"Öö..." Mirror kaivoi puhelimensa esiin. Hänen silmänsä suurenivat. "Kymmenen minuutin päästä."
"Aijaa. Kaikki lähtee", naurahdin. Vaikka se aavistuksen harmitti, en masentunut vaan hymyilin. "No, etitäänkö sitten sun kamat?"
"Joo, miten vaan."
"Nice." Hymyilimme toisillemme.


Loppujen lopuksi ei ollut mitään etsittävää. Palautimme koiruudet oikeaan paikkaan, ja etsiydyttiin ulos odottelemaan.
Kohta enää minä olin kennelillä. Päätin etsiä Deen.
Löysin hänet keittiöstä.
"Moi", tervehdin.
"Moi vaan, Meikäläinen", hän vastasi hymyillen ja käänsi katseensa minuun.
"Mitäpä teet?" kysyin.
"Olen lähdössä koiria ruokkimaan. Haluatko auttaa?"
"Joo, tietty", hymyilin.

Kävelimme koirien luo, ja annoimme niille siis ruokaa. Eihän sitä ollut kuin... Montako niitä oli, yli kaksikymmentä koiraa...
Katselin aikalailla sivusta, kun Dee jakoi koirille ruokaa ja selitti samalla, paljonko kukin söi ja mitä. Kun hän oli pari koiraa ruokkinut, hän katsahti minuun.
"Haluatko antaa niille ruokaa?"
"Joo..!"
"Heheh", hän naurahti. "Anna erirotuisille."
"Eli siis niille mitkä ei ole collieita tai saksanpaimenkoiria?"
"Juuri niin, eli Nemolle sun muille."
Nyökkäsin.

Laitoin kuppeihin ruokaa vuoron perään, ja joka koiran kohdalla pysähdyin ja rapsuttelin vähän.
Nemon jätin tarkoituksella viimeiseksi. Annoin sille ruuan, ja seisoin sen vieressä rapsuttelemassa sitä ja katsoin kun se söi.
Sillä taisi olla nälkä, kun hotki niin. Samalla kaivoin puhelimeni esiin ja etsiydyin whatsappiin. Isä oli nimittäin luvannut huolehtia kyydistä.
'Moi, tuu hakemaan nyt. Tack', laitoin viestiä. Tiesin että vastauksen tulemisessa kestäisi, ja tyydyin rapsuttelemaan Nempua. Samalla setvittelin takkuja, etenkin takaosan linnunpesää.
Vähän alle kymmenessä minuutissa sain linnunpesän näyttämään vähän paremmalta, ja olin tyytyväinen tulokseen. Siinä samassa kuulin hiljaisen, pitkän mourunan. Kissa? Ei. Viestin merkkiääni.
Voi itku, tuommoinen ei taida olla hyvä juttu koirakennelissä... mutta koirat eivät pahemmin tuntuneet välittävän. Kuului toki muutama innostunut haukunta, mutta ei se elämää häirinnyt.
'Ok', isä oli vastannut. Silitin Nemoa kahdella kädellä ja otin sen pään käsieni väliin.
"Heippa", sanoin ja silitin sen päälakea. Se jäi läähättäen tuijottamaan perääni, kun lähdin kiireen vilkkaa ulospäin.
"Moikka", huikkasin olkiani yli Deelle ja ilmeisesti jollekulle muullekin, mutta en ehtinyt kuulla vastausta, kun jo olin ulkona.

Jouduin odottamaan iskää pari minuuttia, ja kun tuttu auto kurvasi pihaan, näinkin yllätyksekseni että se oli äiti. Rypistin otsaani epäileväisenä. Äidin ajotaidot kun tunnettiin.
Nuorempana hän oli harrastanut jokkista, ja nykyäänkin meno oli välillä vähän liian hurjaa. En välttämättä luottanut tämän taitoihin niinkään, vaikka mitään vakavampaa ei koskaan ollut sattunut. Kävelin auton toiselle puolelle ja hyppäsin pelkääjän paikalle. Pelkääjän, tällä kertaa kirjaimellisesti.
"Moi", sanoin.
"Moi! Miten sujui? Mitäpä teitte? Oliko hauskaa?"
Virnistin pienesti. Yli-innokkuuttomuus äidin kohdalla olisi merkinnyt jotain vikaa.
"Hyvin meni. Käytiin vaan pikku lenkki, ja Mirror, Emilia ja Neilikka tuli mukaan."
"Okei! Keitäs he ovat?"
"Mirror ja Emilia olivat täällä ennen muuttoammekin", huokaisin. "Neilikka on uusi, tosi kiva. Hänen hoidokkinsa on kai Runo."
"Jaa. Missä kävitte?" äiti kysyi katsoen minua.
"Kröhömm, katsoisitko tietä?" ehdotin. Äiti nauroi.
"Eihän sellaista nyt tarvitse tehdä." Onneksi hän kuitenkin käänsi katseensa eteenpäin.

Selitin hänelle lyhyesti, mitä teimme, ja hän nauroi koirien painimisjutulle. Kotona rojahdin sänkyyn läksykirjojen ääreen. Ja se vitsin koe... loppupäivä pitäisi kuluttaa läksyihin.
"Ja tänään siivoa se huone!" Jes, lempipuuhaani siivoamista... virnistin.

//sori erittäin tylsästä tekstistä xd Toivottavasti ees Dee jaksaa lukea tarkistamista varten x)

Vastaus:

Sepäs oli pitkä, mikä on ehdottomasti vaan hyvä asia :D Tästä tarinasta kyllä levisi hyvä fiilis ihan tänne asti, olit kuvaillut kaikkea erittäin hyvin ja teidän hoitajien välinen vuoropuhelukin tuntui aidolta! Kappalejako oli kunnossa, enkä löytänyt kirjoitusvirheitä. Alusta korjaisin yhden asian: ja-sanaa ennen ei tarvitse pilkkua, jos tekijä pysyy samana. Esimerkkinä ensimmäinen lause tässä tarinassa.
Heti kun palasin koulusta, ja tulin tyhjään kotiin, heitin repun huoneen lattialle, ja söin äkkiä eilistä pitsaa.
Tuossa tekijänä olet koko ajan sinä, joten pilkkuja ei tarvita noin montaa.
Heti kun palasin koulusta ja tulin tyhjään kotiin, heitin repun huoneen lattialle ja söin äkkiä eilistä pitsaa.

Tästä tarinasta saat 35v€!

- Dee

Nimi: Aleksandra

02.03.2018 16:19
Luku. 1 ¦¦ Uuden alun alku

Heräsin vuoteeni jalko päästä, en kyllä tienyt miksi mutta olin varmaan kierinyt jotenkin oudosti toiseen päähän. Toisinaan olin joka päivä siellä.

Kävelin kohti kenneliä, olin menossa tapamaan Nipsua pienen tauon jälkeen. Dee olisi tietysti suutuksissaan kun minua ei ole näkynyt, no ei se haittaisi.

"Moikka!", huudahdin kennelin pihalla kun Dee käveli siittä.
"No moi", Dee sanoi iloisesti.
"Sua ei ole näkynyt", Dee sanoi epävarmana.
"Joo kiireitä", sanoin.

Nipsun häkin luona tuli tunne että koiran oli aika käydä lenkillä. Nipsu höristi korviaan kun annoin käteni nuoltavaksi. Kävin hakemassa Nipsulle vara pannan ja hihnan. Pujotin pannan Nipsun kaulaan ja hihnan kiinitin pantaan.

Lähdimme kävelemään kohti metsäpolkuja. Ihan niinkuin perässämme olisi tullut ihminen ja koira tai sitten vain ajattelin. Kävelimme noin puoli kilometriä kunnes takaamme juoksi panda shepherd uros. Se oli väriltää kolmivärinen. Se oli Nono hoitokoira Scoop! Vähän ajan päästä Nono tuli perässämme.
"Tuliko Scoop tänne? ", hän kysyi.
" Juu tuli", vastasin ja annoin Scoopin Nonolle.

Lähdimme kävelemään yhdessä kohti kenneliä. Nipsu hyppeli ja pomppeli ympäriinsä. Kun saavuimme kennelille Nono kysyi:
"Tahdotko tulla mun kanssa teltailemaan huomenna?"
"Mikäs siinä?", vastasin.
"Nähdään tässä tasan kello neljä illalla", sanoin ja Nono nyökkäsi vastaukseksi. Minä lähdin kotiin kun olin vienyt Nipsun.

Vastaus:

Täähän alkaa olla jo oikein kivan pitunen tarina! :) Korjaisin muutaman sanojen kirjoitusasua hiukan.
Jalko päästä -> jalkopäästä
Siittä -> siitä
Vara pannan ja hihnan -> Varapannan ja -hihnan
Panda shepherd uros -> Panda shepherd -uros
Teltailemaan -> telttailemaan

Sitten jos vuorosana päättyy huutomerkkiin, sitä ei kirjoiteta näin:
"Moikka!", huudahdin
Vaan näin:
"Moikka!" huudahdin
Eli ilman pilkkua :)

Kiva kun lähdette Nonon kanssa telttailemaan, niin pääsette vähän tutustumaan toisiinne! :D Onneksi Scoop tuli sun ja Nipsun luokse, niin ei ihan mihin sattuu ehtinyt juosta. Saat tarinastasi tällä kertaa 20v€.

- Dee

Nimi: Nono

16.02.2018 18:23
Deen pikku apulainen
2.tarina

Heräsin aamulla olohuoneen lattialta. En tiennyt miksi olin siellä, mutta huomasinkin sitten että olin nukkunut sohvalla ja ilmeisesti pudonnut.

Katsoin kelloa. Se oli jo puoli yhdeksän. Puin äkkiä päälle, söin leivän ja lähdin juoksemaan kennelille.

“Hei Dee, minä tulin nyt”, sanoin innoissani kennelin ovilla.
“Hei Nono. Haluatko auttaa minua kennelin töissä, kun muut eivät ole täällä tänään”, Dee kysyi hymyillen.
“No, mikäs siinä”, vastasin.

Me menimme sisään ja ensimmäisenä minua vastaan juoksi Scoop. Katsoin Deetä kysyvästi ja hän vastasi ihan kuin olisi lukenut ajatuksiani.
“Koirat saavat olla tänään vapaana sisällä. Varaudu siihen että ne tulevat nuoleskelemaan sinua.”

Nauroin ja lähdin kulkemaan Deen perässä hakemaan ruokia. Otimme kolme ruokasäkkiä, joista Dee kantoi kaksi ja minä yhden. Kävelimme johonkin huoneeseen, jossa koirat saivat Deen mukaan käydä syömässä, kun ne olivat vapaana. Kaadoimme ruokaa ainakin kahteenkymmeneen kuppiin. Dee huuti koirat syömään ja siirryimme sivuun.

Menin sitten ulos hakemaan Scoopin lenkille. Laitoin sille uudet ostamani pannan sekä hihnan ja nauroin sille. Lähdin kävelemään tänään kotiamme päin, että en vain näkisi sitä erästä naista. Kävelimme jäisellä kävelytiellä. Pakkasta oli kymmenen astetta ja aurinko paistoi hämärästi. Kävelimme rauhassa tietä kunnes käännyimme pienelle metsäpolulle, jonka paras ystäväni oli näyttänyt minulle kun olimme pieniä. Ajattelin mennä etsimään Scoopin kanssa aikakapselin, jonka olimme haudanneet joskus kauan sitten parhaan ystäväni kanssa.

Saavuimme pienelle aukiolle keskelle metsää. “Scoop. Autathan minua etsimään eräänlaista aikakapselia”, kysyin Scoopilta ja se haukahti kuin vastaukseksi. Aloimme tonkia maata (Scoop kaivoi varmaan kymmenen pientä kuoppaa) ja pian löysimmekin jotain.

“Scoop! Tänne! Taisin löytää jotain”, huusin innoissani. Scoop juoksi paikalle ja haisteli ylös nostamaani laatikkoa. Taputin sitä ja sanoin “Noniin. Mennään kennelille, Zema, Mirror, Dee ja muut ketä siellä nyt ovat haluavat varmasti nähdä tämän.

Lähdimme kävelemään kohti kenneliä, ja olimme perillä pian. “Mitenkäs lenkki meni”, Dee kysyi. “Yllättävän hyvin. Päästin Scoopin vapaaksi yhdessä vaiheessa ja se pysytteli aikalailla lähelläni. Löysimme myös tämän”, Selitin ja näytin Deelle löytämääni aikakapselia. “Aa! Sehän on aikakapseli! Oliko se sinun ja ystäviesi hautaama”, Dee kysyi innoissaan.
“Kyllä. Ja, minä haluan että menemme avaamaan sen hoitajien huoneeseen”,Vastasin.

Kävelimme hoitajien huoneeseen ja istuimme sohvalle. “Dee, mitä asiaa”, Zema kysyi. “Nono voi kertoa”, Dee nauroi. Kaikki alkoivat tuijottaa minua. Hymyilin ja näytin aikakapselia. “Hautasin tämän pienenä ystäväni kanssa. Etsimme nyt sen Scoopin kanssa, ja ajattelin että haluatte nähdä sen”, Kerroin. Kaikki huusivat yhteen ääneen “Kyllä!” ja minä sitten avasin kapselin.

Sisältä paljastui totinen yllätys. “Onko teillä ollut koira! Luulin että äitisi on aina ollut allerginen niille”, Dee huudahti ja kaikki katsoivat vanhaa valokuvaa. “Ilmeisesti hän ei ole ollut aina allerginen. Ja en minä tiennyt että meillä on ollut koira” vastasin hämmentyneenä. Sieltä löytyi myös kuva minusta ja ystävästäni sekä tämän salaperäisen koiramme panta. Siinä oli haalistunut nimikyltti jossa luki: Nemina, Tassutie 12, 045 1234567890/Emmi. Ja äitini nimi kyllä oli Emmi. Asuimme pienenä Tassutiellä ja kyllä, asunto kahdessatoista.

Puhelimeni soi taskussani. Se oli äiti. Vastasin puheluun. “Hei Nono. Äiti täällä. Ajattelin että haluatko lähteä minun ja Nellin kanssa kaupoille, ja niin poispäin”, äiti sanoi kyllästyneellä äänellä. “Ömm, mikä ettei. Tietysti tulen”, sanoin vielä kyllästyneemmällä äänellä. Äiti sanoi vielä “Hyvä. Ala tulla sitten”, ja löi luurin korvaan. “Anteeksi, mun pitää lähtee. Lupaan kysyä siitä koirasta”, sanoin pahoittelevasti. Kaikki nyökkäilivät ja vilkuttelivat, ja sitten lähdin kohti kotia.

Vastaus:

Vau, upea idea tuo aikakapseli! :D Näytti tuovan jännitystä muiden hoitajienkin päivään, puhumattakaan minusta. Musta on myös söpöä, että hoidokkisi ymmärtää sua, esim tuo kun Scoop alkoi kaivaa aikakapselia esiin apunasi - sen voin vielä hyväksyä tarinoissa vaikkei sitä oikeassa elämässä tapahdukaan! :3 Ikävää että jouduit tylsälle kauppareissulle ja se keskeytti Joystorm-reissusi. Odotan innolla lisätietoja tuosta salaperäisestä koirasta ja annankin tarinastasi 27v€!

Parannusehdotuksena: kappalejako on hyvä lisäys! Minusta osa kappaleista kuitenkin jäi vähän lyhyiksi ja jotkut kaksi kappaletta olisi hyvin voinut yhdistää yhdeksi. Arvostan sitä kuitenkin että kuuntelit edellisiä ohjeitani ja tosiaan teit tähän tarinaan tämän kappalejaon!

- Dee

Nimi: Zema

12.02.2018 06:20
Luku 10 ✖ Loisto alku kurssille, kurssitarina

Olin kerrankin kuunnellut jonkun muun ihmisen mielipiteitä kuin omiani ilman, että laitoin itseni tekemään jotain, mistä en itse tykännyt. Syy siihen taisi olla ihan vain yksinkertaisesti se, että en ollut keksinyt mitään muutakaan hyvää vaihtoehtoa. Olin halunnut päästä Ankan kanssa jollekin kurssille, mutta en ollut itse oikein saanut hyvää ideaa siitä, mille menisin, kun kilttinä tyttönä suljin agilityn heti pois vaihtoehdoista. Dee oli kehunut meillä olleen hyvät mahdollisuudet loistaa tokokurssilla, joten olin päätynyt ilmoittautumaan sinne Ankan kanssa. Ainakin saisin nyt kunnollista opetusta ja ehkä uskaltaisin lähteä nartun kanssa joskus myöhemmin testaamaan taitojamme jopa tokokokeessa, jos Dee vain suostuisi siihen suunnitelmaan. En sanoisi sitä nyt ehkä ihan tavoitteeksi, mutta se voisi kuitenkin olla ihan mielenkiintoista päästä vähintäänkin möllikokeeseen, koska tuskin ainakaan minulla riittäisi rohkeus ihan viralliseen kokeeseen asti.

Kävelin rauhallisen bordercollien kanssa kohti treenihallia, jossa kurssi järjestettiin. En ollut muistaakseni käynyt siellä ennen, mutta tiesin kuitenkin, missä se oli. Taivas oli jo tummumassa, vaikka kello oli vasta jotain puoli viiden suuntaan. Meidän harjoituksemme alkaisivat vasta viideltä, joten minulle ei tulisi mikään kiire ehtiä ajoissa paikalle. Tutkailin katseellani tien vieressä kulkevaa metsää, joka näytti varsin synkältä, kun lumen peittämien puiden oksien takia sinne ei päässyt juurikaan valoa. Muistelin hiljaisena minun ja Watin agilitykurssia ajalta nakki ja muusi. Se oli kyllä ollut hauska kokemus, mutta nyt en valitettavasti päässyt kokemaan sitä ainakaan vielä Ankan kanssa. Yritin kyllä toivoa, että pääsisin vielä joskus agilitykurssille jonkin koiran kanssa Meillä oli ollut sillä agilitykurssilla hauska porukka ja toivoin, ettei meitä olisi tuolle tokokurssille kovin montaa, jotta ohjaaja ehtisi neuvoa jokaista edes jonkin verran.
“Susta tulee vielä hieno tokokoira”, sanoin tyytyväisenä Ankalle, kun seisoimme treenihallin edessä pienessä lumisateessa.
Odotin innolla, että pääsisimme puuhailemaan kurssille, vaikka minua myös jännitti jonkin verran. Narttu oli kuitenkin sen verran tottelevainen tapaus, joten luotin siihen, ettemme aiheuttaisi kurssilla mitään kauheaa kaaosta.

Hallissa meitä odotti jo iloinen ruskeahiuksinen nainen, jonka oletin olevan kurssin ohjaaja. Nainen tuli reippaasti minua vastaan ja katseli kiinnostuneena Ankkaa, joka tarkkaili tulijaa vähän epäillen.
“Hei, olen Riina. Odotellaan täällä vielä muita kurssilaisia”, nainen selitti hymyillen.
Nyökkäsin varovasti ja vilkaisin Ankkaa, joka tuntui suhtautuvan naiseen vähän varoen. Riina vaikutti varsin iloiselta ja osasin ajatella hänet varsin tsemppaavana ohjaajana, joka tuskin hermostuisi pienestä. Seuraavana halliin saapui vaaleahiuksinen nuori tyttö hihnan päässä innokas musta labradorinnoutaja. Koira oli yllättävän solakka rotunsa edustajaksi, koska olin tottunut näkemään kyseisistä noutajista vain niitä tynnyreitä muistuttavia versioita. Toisaalta se musta noutajia oli aika virkistävä näky iloisen ja energisen olemuksensa kanssa. Kolmas kurssilainen oli lyhyt kiharapäinen tyttö soopelin pitkäkarvaisen collien kanssa, joka olisi halunnut heti ovella kääntyä takaisin ulos. Viimeisenä halliin säntäsi punavalkoinen innokas novascotiannoutaja, jonka hihnan päässä roikkui vähän hätääntyneeltä näyttävä poika. Tämän kaksikon jälkeen koko porukka oli saatu paikalle.

En oikein kuunnellut muita esittelykierroksen aikana, vaikka olinkin itse ihan hiljaa. Minulle riitti, että tiesin edes ohjaajan nimen. Kyllä varmaankin oppisin muidenkin nimiä tämän kurssin aikana ellen olisi ihan horroksessa.
“Aloitetaan paikkamakuun opettelemisella”, Riina selitti rauhallisesti.
Hän oli asettanut kentälle viisi tötteröä, joilla oli arviolta välimatkaa viisi metriä. Nainen käski meidät viemään koirat makaamaan ensimmäisen tötterön kanssa samaan linjaan ja jättämään noin kolmen metrin hajurako naapuriin. Ankka pääsi makaamaan karvaisen collien ja innokkaan punavalkoisen noutajan väliin.
“Aloitetaan helposti. Tulette viiden metrin päähän koirista ja odotatte kaksikymmentä sekuntia. Siitä on helppo lähteä vaikeuttamaan kahdenkymmenen metrin etäisyyteen ja minuutin aikaan”, nainen neuvoi.
Tehtävä kuulosti helpolta ja uskoin, että selviäisimme Ankan kanssa ainakin tästä alusta, kun olimme tämän tyylistä juttua vasta vähän harjoitelleet.
“Maahan, paikka”, käskin narttua ennen kuin lähdin lähdin kävelemään viiden metrin päähän.
Bordercollie jäi kiltisti paikoilleen ja katsoi minua tarkkaan. Muutkin koirat osasivat pysyä kiltisti ainakin vähän aikaa. Kaikilla sujui hyvin niin pitkään, kunnes lähdimme kävelemään takaisin koirien luokse. Punainen noutaja nimittäin päätti sännätä omistajansa luokse eikä halunnut odottaa sitä enää yhtään. Poika näytti silti olleen tyytyväinen koiraansa, vaikka heillä ei ollut mennyt ihan yhtä hyvin kuin muilla. Toistimme saman kymmenen sekä viidentoista metrin päästä. Se alkoi sujua kaikilla aika hyvin, vaikka pientä rauhattomuutta oli nähtävissä varsinkin molemmissa noutajissa. Onneksi Ankka ei juurikaan reagoinut muihin koiriin.
“Kokeillaan vielä täältä viimeiseltä paikalta ja yritetään selvitä sinne minuuttiin asti”, Riina selosti.
Se kuulosti aika hurjalta, mutta ainahan kannattaa yrittää. Kun koirat jäivät paikoilleen, arvailin, että meidän suorituksemme tuskin loppuisi ainakaan ensimmäisenä. Puolen minuutin kieppeille selvisivät kaikki, kunnes novascotiannoutaja päätti antaa itsestään kunnollisen äänimerkin ja sinkosi juoksemaan ihan eri suuntaan kuin olisi pitänyt. Tämä oli liikaa mustalle noutajalle, mutta Ankka selvisi collien kanssa melkein loppuun asti.
“Sori, ei Jiro tarkotuksella pilannu muidenki suoritusta”, poika pahoitteli koiransa käytöstä.
“Ei se mitään, täällähän ollaan oppimassa”, Riina kannusti.

Pääsimme opettelemaan vielä seuraamista, minkä sujumiseen luotin minun ja Ankan osalta aika paljon. En kuitenkaan pettyisi narttuun, jos tämä ei sujuisikaan. Koska koirat pidettiin tässä tehtävässä kiinni, tuskin edes nuorelta vaikuttava Jiro aiheuttaisi nyt mitään suurta kaaosta. Uroksen omistaja ei kuitenkaan näyttänyt olleen ihan samaa mieltä. Jokaiselle kurssilaiselle annettiin salista oma viipa, jossa hän sai harjoitella seuraamista parhaaksi näkemällään tavalla. Riina tietenkin auttoi ja neuvoi, jos vai pyysi. Sain Ankan kanssa toisen päädyistä, siinä työskentely oli helppoa, koska vain toisella puolella oli häiriötä. Keskityin nartun kanssa nopeuden muutoksiin ja käännöksiin, koska idea oli paimenelle jo täysin selvillä. Palkkailin paimenta aina välillä vihreällä vetolelulla, jotta lilan kiinnostus pysyi puuhassa. Huomasin nopeasti, miten Jiron kanssa treenannut poika katseli puuhailuamme ihastellen. Jokin pojassa oli melkein pelottavaa, koska hän osasi näyttää siltä, kuin olisi keskittynyt vain oman koiransa kanssa treenaamiseen.
“Noniin meiltä loppuu aika, joten tästä on hyvä jatkaa seuraavalla kerralla”, Riina ilmoitti pian.
Meillä oli kyllä mennyt yllättävän hyvin, joten nyt saatoin hyvällä mielellä odottaa seuraavaa kurssi kertaa. Ainakin näin alkuun meillä tuntui olevan myös ihan mukava porukka, vaikka Jiro vaikuttikin aikamoiselta sählältä.

Lähdin kävelemään Ankan kanssa heti hallilta kennelin suuntaan, minne tosin oli vähän matkaa. Ulkona oli harjoitustemme aikana alkanut sataa taas lunta, mutta onneksi sitä ei ollut ainakaan vielä tullut ihan kauheasti.
“Zema!” pysähdyin äkkiä kuin seinään, kun kuulin jonkun huutavan nimeäni.
En osannut oikein epäillä, kuka huutaja oli ollut. Varmaankin vain Riina tai joku kurssilaista, mutta en siltikään viitsinyt katsoa taakseni. Kuulin, miten nopeat juoksuaskeleet lähestyivät minua. Tulijalla oli hiljaisista haukahduksista päätellen myös koira mukanaan.
“Moi, eikai sulla nyt noin kiire voi olla”, hän naurahti, kun oli päässyt luokseni.
Katsoin varovasti viereeni. Minua ehkä kymmenen senttiä pidempi vihreäsilmäinen pipopää katsoi minua varovasti hymyillen. Hänellä oli päällään vihreä toppatakki, jonka taskusta roikkuvat valkoiset nappikuulokkeet. Jostain syystä katseeni tipahti kuitenkin nopeasti pojan jalassa olleisiin mustiin Adidaksen talvikenkiin. En muistanut hänen nimeään, vaikka olinhan minä sen kuullut. Noutajan nimen tiesin kuitenkin olleen Jiro.
“Eii, mutta mikäs sun nimi olikaan?” kysyin vähän häpeillen.
“Aaron”, hän vastasi lyhyesti ja katsoi minua pienesti hymyillen.
Olin melkein yllättynyt, että hän otti niin tyytynesti kymykseni. Olisin voinut luulla, että olisin saanut epäkohteliaamman vastauksen, koska siitä oli vain jotain tunnin suuntaan, kun poika oli nimensä ensimmäisen kerran kertonut. Kyllä yleensä ihmisen nimet muisti pidempää kuin tunnin.
“Teillä meni tosi hyvin sun koiran kanssa”, Aaron sanoi ja katseli Ankkaa ihaillen.
“Kiitos, Ankka oli kyl tänää oikeesti mukava”, vastasin ja vilkaisin Jiroa, joka olisi selvästi ollut paljon mieluummin jossain muualla.
Huomasin heti, miten Ankan nimi alkoi hymyilyttämään Aaronia. Olihan hoitokoirallani vähän erikoinen nimi, mutta minä olin jo tottunut elämään sen asian kanssa. Nykyään pidin paimenen nimeä lähinnä vain söpönä.

Kun matkamme kääntyivät eri suuntiin, toivoin salaa, että näkisimme ehkä joskus muutenkin kuin vain tokokurssilla. Ei minulla ollut mitään Jiroa vastaan, koska se saattoi jopa olla omistajaansa mukavampi tapaus. Tarkoitin lähinnä sitä, ettei ympärillä olisi muita ihmisiä, jotta uskaltaisin ehkä tutustua poikaan paremmin. Sitä saattoi toivoa, mutta ikinä ei tiennyt, saattoiko se edes voida koskaan toteutua.

Vastaus:

Oi kun mukavaa, että sait heti mahdollisen tutun kurssiporukasta! Oli myös kiva, että "loit" kurssille kaikennäköisiä koirakkoja, niitä perustokoilijoita, sitten vähän paremmin pärjääviä (kuten Ankka ja sinä xD) sekä yhden säheltäjän :3 Se teki tarinasta realistisen oloisen! Pidän myös kuvailustasi, sulla on niin monia eri tapoja siihen ja tunget kuvailevia sanoja mukaan hyvin luontevasti <3 Annan tästä tarinasta sulle 30v€!

- Dee

Nimi: Zema

11.02.2018 06:45
Luku 9 ✖ Pihkassa uinut Ankka

Pakkanen yritti kovasti purra vaaleita poskiani, mutta nostin takin kaulusta vähän kasvojeni suojaksi. Ei se paljoa auttanut, mutta yritystä siinä ainakin oli. Seisoin jännittyneenä kennelin omalla pienellä kentällä Ankan istuessa nätisti vasemmalla puolellani. Vihreä hihna roikkui löysänä jalkani vieressä, kun toinen pää oli kiinnitetty paimenen myöskin vihreään pantaan. Katsoin vähän epäröiden Bittiä ja Hallaa, jotka makasivat kiltisti kentällä. Oli kyllä aika edustavan näköistä, kun kaksi mustavalkoista koiraa makasivat kiltisti vierekkäin tapittaen hyvin tarkkaan Deetä. Hän ei ainakaan pääsisi karkaamaan kahden tarkkasilmäisen koiran katseen alta. Nainen oli suostunut tulla auttamaan minua kentälle, kun halusin katsoa, kiinnostiko bordercollieta enää kuunnella minua ollenkaan. Minulta ei onneksi vaadittaisi paljoa saada Ankkaa kuuntelemaan kentällä olevista muista koirista huolimatta. Epäilin lähinnä vain, ettei kentälle makaamaan laitetut bordercolliet malttaisi pysyä paikoillaan. Halusin kuitenkin yrittää, tulisiko siitä yhtään mitään.
“Voit lähteä liikkeelle”, Dee antoi minulle pian luvan katsoa, onnistuisiko mikään.
Nyökkäsin pienesti naiselle, joka tarkkaili, että Bitti ja Halla pysyisivät käsketyssä paikassa. Vähän epäröiden pyysin Ankkaa seuraamaan ja lähdimme ohittamaan mustavalkoisia koiria. Yritin pysyä rauhallisena ja itsevarmana, koska oma epävarmuus voisi tarttua myös lilaan paimeneen. Narttu piti katseen tiiviisti sivussa eikä sitä kiinnostanut ollenkaan, vaikka Bitti haukahteli välillä rauhattomana. Nielaisin ja yritin niellä jokaisen kauhukuvan ajatuksistani aina, kun kuulin Bitin haukahtavan. Halla sentään osasi olla kiltisti ja hiljaa. Ei mustavalkoisen uroksen haukahdukset kyllä häirinneet Ankan puuhailua tippaakaan.

Pian irroitin Deen kehotuksesta Ankan hihnasta. Tunsin, miten sormeni vapisevat, kun painoin lukon varovasti auki. Ei narttu pääsisi mihinkään kauas, jos sitä ei kiinnostaisi enää kuunnella minua. Olinhan minä pitänyt lilaa paimenta useamman kerran vapaana metsässä ilman ongelmia, joten en edes ollut ihan varma, miksi epäröin niin paljon. Hihnan irrottaminen ei kuitenkaan vaikuttanut Ankan käytökseen juurikaan. Narttu ehkä enemmänkin tuntui pitävän entistä parempaa kontaktia, koska paimen taisi ajatella, että yrittäisin karata, kun mikään ei enää estänyt sitä.
“Seuraa”, kehotin hoitokoiraani reippaasti ja lähdin rauhallisesti liikkeelle.
Ankka seurasi minua tiiviisti eikä vauhdinmuutoksetkaan tuottaneet juurikaan päänvaivaa. Dee antoi meille pikkuisen haastetta kutsuen Bittiä ja Hallaa vuoroin luokseen. Ankka katsoi ensin vähän hämillään, mitä sen kaverit oikein puuhaavat mutta sekin alkoi nopeasti sujua ihan hyvin. Olin melkein yllättynyt, miten hyvin meille alkoi nopeasti sujumaan. Kun Halla ja Bitti olivat taas paikoillaan, päätin kokeilla jäävää istumista, mutta mitään odotuksia minulla ei kyllä ollut sille tehtävälle. Ainakin se alkoi hyvin, kun Ankka ei alkanut pelleilemään seuraamisessa.
“Istu”, käskin yllättäen ja annoin nartulle pienen käsimerkin vahvistamaan siihen kohtaan jäämistä.
Ankka istahti kiltisti juuri siihen, missä käsky tuli. Epäilin kuitenkin vähän sitä, että malttausiko narttu odottaa siinä tarpeeks kauan eikä lähtisi perääni. En viitsinyt vilkaista taakseni varmistaakseni, että oliko koira jäänyt istumaan. Kävelin muutaman metrin eteenpäin siitä, mihin olin paimenen jättänyt ennen kuin käännyin takaisin. Kun näin Ankan, olin vähän yllättynyt, että se oli edelleen paikoillaan. Iloitsin kuitenkin vähän liian aikaisin, kun narttu lähti juoksemaan luokseni vähän ennen kuin olin ehtinyt sen luokse.
“Siinähän oli hyvä yritys. Tuo vaatii kyllä työtä saada onnistumaan tarpeeks pitkällä matkalla”, Dee kehui, kun kävelin Ankan kanssa hänen luokseen.
Huulille nousi väkisinkin pieni hymy, kun kiitin naista kehuista. Se oli kieltämättä haastavaa eikä me oltu onnistuttu ihan täydellisesti tuolla ihan lyhyelläkään matkalla. Se kuitenkin riitti minulle ja pystyin olla tyytyväinen narttuun. Siitä olisi hyvä astella eteenpäin omaan tahtiin. Enhän minä meistä edes mitään mestareita vaatinut. Kunhan meillä olisi hauskaa varsinkin nyt, kun minä tarvitsin tukea ja muuta ajateltavaa kaaoksen keskellä.
“Teillä on hyvä pohja, jos sua kiinnostaisi lähteä tokokurssille”, Dee kertoi hymyillen.
Se tuntui suurelta, kun joku tuntui näkevän minussa ja hoitokoirassani mahdollisuuksia etenemiseen.

Lähdin pian pihalta Ankka ja mustavalkoinen pilkkunaama hihnoissa kohti tuttuja samoilureittejä. Kävelin rauhallisesti eteenpäin upottavassa lumihangessa ja tarkkailin kiinnostuneena ympäristöä. Dee oli pyytänyt minua ottamaan myös Halla mukaan lenkille enkä ollut osannut edes ajatella voivani kieltäytyväni siitä. Tietenkin halusin auttaa ja varsinkin, koska olihan Halla nyt aivan ihana tapaus. Kaksikko matkasi reippaasti eteenpäin lumen seassa vierelläni, kunnes päästin neidot vapaiksi. Minulla oli kyllä luotto lähinnä vain Ankkaan, mutta jonkin takia en osannut epäillä myöskään Hallaa. Kuka muka olisi nyt uskaltanut epäillyt niin suloista tapausta? Ei minulla kyllä tullutkaan mitään ongelmia katsoa kahden paimenkoiran perään. Kumpikaan ei päästänyt minua katseestaan. Juuri ennen kennelille pääsyä Ankka onnistui sotkemaan itsensä pusikossa leikkiessään pihkaan, joten ainakin tiesin, mitä minun piti vielä tänään tehdä.

Kun pääsimme sisälle asti, päästin Hallan heti menemään, mutta Ankan ohjasin suoraan pesuohuoneeseen. En halunnut antaa nartulle sotkea jotain muutakin kuin itsensä, koska pihkaa kuitenkin jäi niin helposti kaikkialle.
“Tulin takas Ankan ja Hallan kans”, hiukkasiin nopeasti pesuhuoneen ovelta, kun yritin saada Ankan pysymään siellä.
En ehtinyt kuulla vastausta, kun laitoin jo oven kiinni. Otin sukat pois jaloistani ja nostin ne pöydälle, josta löytyi joukko erilaisia puteleita ja pulloja. Pesuhuoneen laattalattia oli aika liukas, vaikka se ei ollut vielä edes märkä, joten otin varmuudeksi vähän tukea seinästä, kun jouduin seisoa yhdellä jalalla ottaessani mustia sukkia pois. Käärin housujen puntit polviin asti pienentääkseni niiden riskiä kastua. Tästä yksinkertaisesta turvatoimenpiteestä huolimatta ne tuskin pysyisivät ihan kuivina, mutta tuskin ne sentään täysin kastuisivat. Ankka katseli kiinnostuneena, kun säätelin hanasta veden lämpötilaa sopivaksi.
“Tuus tänne”, kehotin narttua, joka oli tällännyt itsensä istumaan keskelle pesuhuonetta.
Paimen tuijotti minua hetken, mutta kipitti kuitenkin pian suihkun luokse. Ankan ilmeet olivat näkemisen arvoisia, kun narttu ihmetteli, mitä oikein puuhasin. Minun olisi ehkä kannattanut ottaa ensin suurimmat pihkat pois käsin ilman vettä, mutta kyllä se märästäkin koirasta irtosi. Tein huolellista työtä paimenkoiraa pestessäni, koska pitihän siitä saada puhdas. Lopulta nappasin naulasta vanhan valkoisen pyyhkeen.
“Sitten vielä kuivataan”, hymyilin, kun tiputin pyyhkeen koiran selkään.
Suurimmat vesimäärät jäivät kyllä pyyhkeeseen, mutta Ankka oli silti vielä märkä. Nyt sen kanssa ei kyllä viitsinyt ulos lähteä, koska märkäkoirahan olisi voinut vilustua siellä tai muuta.
“Ole hyvä, saat mennä”, sanoin, kun avasin pesuhuoneen oven Ankalle.
Oven toisella puolella oli muutama koira jotka yrittivät ängetä pesuhuoneeseen. Tuskin ne siitä huolimatta pesulle halusivat.

Vieras vaaleahiuksinen tyttö rapsutti kaunista lattialla makoilevaa pentua, kunnsaavuin märän Ankan kanssa olohuoneeseen. Dee istui rennosti sohvalla ja oli saanut syliinsä lämmittämään mustan lähinnä karvakasalta näyttävän Pennyn.
“Taisit käydä pesemässä Ankan, Dee naurahti katsoessaan minua ja hoitokoiraani.
“Jep, kun päätti pihkata itsensä lenkillä”, yritin hymyillä, kun kerroin naisen pesun syytä.
“Neilikka, tässä on muuten yksi meidän muista hoitajista, Zema*, Dee kertoi vaaleahiuksiselle tytölle.
“Ai moi, oon siis Neilikka”, tyttö esitteli vielä itsensä, vaikka siitä ei oikein ollut minulle mitään hyötyä.
Kävin istumaan lattialla olevalle pehmeälle matolle ja nojasin varovasti sohvaan. Pieni utelias kermanvalkea pentu tuli varovasti haistelemaan minua. Pikkuinen uros oli pehmeä eikä selvästikään ollut vielä ihan kauheasti ikää, kun sen osasi vielä ihan helposti ajatella pennuksi. Pentu laittoi etutassunsa jalkojeni päälle ja nuuski kiinnostuneena naamani.
“Se on Laika, Ankan pentu”, Dee kertoi, kun annoin käteni pennulle haisteltavaksi.
Pentu oli kaunis ja vaikutti mukavalta tapaukselta, mikä oli ihan ymmärrettävääkin, jos emänä oli kerran Ankka. Olin välillä miettinyt sitä, mihin voisin päätyä, kun saisin mahdollisuuden toiseen hoitokoiraan, vaikka se ei todellakaan ollut vielä ajankohtaista. Saatoin kuitenkin ihan hyvin ajatella, että Laika saattaisi olla yksi hyvä vaihtoehto. Nyt minun oli kuitenkin vielä ihan turha miettiä sitä.

Vastaus:

Teillähän sujui hyvin Ankan kanssa! Lisää vaan treeniä niin teistä tulee ihan mestareita tokossa ja muissakin lajeissa :3 Kiitos kun autoit lenkittämään Hallan ja hyvä kun myös pesit Ankan, pihka tosiaan olisi tarttunut sisällä vaikka mihin ja aiheuttanut tahmaista jälkeä :D Toinen hoitokoira on varmasti myös vaikea kysymys, en itsekään osaisi päättää jos olisin siinä tilanteessa. Onneksi mulla on koko kennel hoidettavanani xD Tarinastasi saat tällä kertaa 28v€!

- Dee

Nimi: Mirror

11.02.2018 02:42
Luku 16

Lähdin taas kennelille jo melko aikaisin aamusta. Tämä aamu kuitenkin poikkesi muutamasta edellisestä niin, että minulla olisi taas aikaa olla Siinan kanssa ihan muuten vaan, sillä olin saanut agilitykurssin suoritettua. Olin jo suunnitellut lähteväni hoidokkini kanssa kunnon metsälenkille.


Kennelille päästyäni vastassani oli pieni lauma innokkaita koiria, Siina niiden joukossa. Lisäksi siellä aitaa vasten hyppimässä oli ainakin Scoop, Huli, Crissu, Nipsu sekä Cora, Logo ja Raiku. Kaikki bordereista olivat ihania, mutta erityisesti nuo kolme olivat kiinnittäneet huomioni, ja mietinkin ottavani jonkun niistä toiseksi hoidokikseni kun sen aika koittaisi.

“Ei hypi!” nauroin ja työnsin koiria pois kun ne yrittivät hyppiä päälleni avatessani portin. Sain tilanteen yllättävän hyvin hallintaan ja yllätyin kuinka en päätynytkään rähmälleni lumeen. Muut koirat jäivät ulos vielä temmeltämään kun kutsuin Siinan mukaani kaapilleni. Otin sieltä hoidokkini kupit ja annoin sille ruokaa ja vettä. Siina söi ne innokkaasti, ja hetken kuluttua olinkin jo pukenut nartulle valjaat ja olimme valmiit lähtemään.

Mennessäni ulos kirjaimellisesti törmäsin Deehen. Kennelin omistaja tiputti kädessään olevan, onneksi tyhjän ruokakulhon lattialle.
“Oi sori Dee, ei kai sattunut?” kysyin ja nainen pudisti päätään naurahtaen. Hän nosti kupin lattialta pois Siinan nuuhkiessa sitä.
“Ei sattunut. Minne meette Siinan kanssa?” hän kysyi pirteästi.
“Ajattelin mennä ihan metsälenkille, ei kauheesti mitään ihmeellistä” sanoin hymyillen ja kumarruin rapsuttamaan hoidokkini turkkia.
“Hei, mitä jos kokeilisitte vähän jotain maastoesteitä? Kun ootte tuolla agilityssäkin käyneet niin vähän saman tyyppistä mutta metsässä?” Dee ehdotti ja kävi viemässä kantamansa ruokakulhon paikoilleen.
“Hei toihan on hyvä idea! Kiitti Dee!” huikkasin ja lähdin sitten Siinan kanssa ulos.

Kun pääsimme metsän laidalle, tulin siihen tulokseen että minun pitäisi todennäköisesti pestä Siina kun pääsisimme takaisin kennelille, sillä lunta oli sen verran paljon että se todennäköisesti jäisi koiran turkkiin. Mietin myös että olisi ollut varmaankin fiksua ottaa ulkohousut, mutta ei sille enää mitään voinut.

Astuin reippaasti lumeen, ja Siina loikki perässäni innostuneena. Narttu juoksenteli ympäriinsä ja jouduin kiskomaan sitä aina vähän väliä hihnalla lähemmäs kun se alkoi vetämään tai meinasi kiertää puita. Lähdin kävelemään pidemmälle metsään, ja kun Siina ei vetänyt enää niin hirveästi niin uskalsin päästää sen vapaaksi hihnasta. Pidin silti punaiset valjaat sen päällä, sillä ne auttaisivat koiran näkemisessä kauempaa, ja jos jostain syystä Siina pitäisi ottaa kiinni niin saisin sen helpommalla.

Bongasin kauempana polun jota pitkin joku oli näköjään kävellyt aikaisemmin.Suuntasin sinne sillä kenkäni olivat jo täynnä lunta ja halusin pientä taukoa siitä. Kutsuin Siinaa, ja koira juoksi luokseni häntä heiluen. Kävelin polkua pitkin Siina jolkottaen vierelläni. Löysin pienen aukean ja sain pienen idean. Annoin Siinan kuljeskella ympäriinsä vapaana, mutta aina sen mennessä kauas huusin sen takaisin luokseni. Keräsin aukealle pieniä lumikasoja ja muotoilin niistä vähän kuin hyppyesteitä.
“Dee ei varmaan tarkoittanut ihan tätä, mutta kai tämä nyt maastoesteistä käy?” mietin ääneen samalla kun muotoilin lunta.

Parinkymmenen minuutin päästä olin jo hyppimässä Siinan kanssa lumikasojen yli, samaan tyyliin kuin agilityssä. Laitoin Siinan myös kiertämään joitain puunrunkoja ja hyppimään läheisille kiville. Siina haukkui ja heilutti häntäänsä, ja jatkoimme kunnes olin aivan puhki.

Kävelimme takaisin kennelille, jossa vein Siinan suoraan kylpyhuoneeseen. Kävin hakemassa punavalkoisen pyyhkeen ja suihkutin Siinan jalkoihin jääneet lumet lämpimällä vedellä pois. Kuivasin hoidokkini ja harjasin sen turkin vielä huolellisesti. Huomasin sivusilmällä jonkun kävelevän kylppärin ohi, ja huikkasin:
“Moi!”
Vastaukseksi sain moikkauksen takaisin Nonolta, Scoopin uudelta hoitajalta. Kun olin harjannut Siinan päästin sen kuljeskelemaan vapaasti ja etsittyäni Deen ilmoittaakseni tulleeni takaisin, lähdin kävelemään kotiin päin.

//toivottavasti noi laskettiin nyt maastoesteiksi, en keksinyt kauheasti parempaa :'D

Vastaus:

Siina vaikutti tykkäävän maastoesteistä. Pakko myöntää, ettei kyllä ollut ihan se perinteisin idea nuo lumikasat, mutta erittäin luovaa! Ehdottomasti lasken maastoesteiksi :D Musta on myös mukavaa, kun te hoitajat tervehditte aina toisianne kennelillä ja joskus jäätte juttelemaan, jo se parantaa ilmapiiriä huomattavasti! Siinankin hoidit metsässä käymisen jälkeen huolellisesti, kiitos siitä! Tarinastasi saat tällä kertaa 27v€ :3

- Dee

Nimi: Zema

10.02.2018 11:06
Luku 8 ✖ Rakenna uusi elämä

Istuin hiljaa tutussa huoneessa ja tuijotin sylissäni olevia lähes valkoisia käsiäni. Tiesin niiden olevan kylmät, joten en ollut vaivautunut edes kiinnittämään siihen huomiota. Olin vetänyt jalat tuolille ja korjasin hitaasti niiden asentoa. Kello tikitti hitaasti valkoisella seinällä, kun odotin, että minulta kysyttäisiin jotain. Vilkuilin välillä varovasti vastapäätä olevassa violetissa nojatuolissa istuvaa vaaleahiuksista naista. Minnasta oli tullut minulle jo syksyllä todellinen tuki ja turva, mutta en siltikään saanut aina sanottua oikein mitään. Onneksi se ei tuntunut haittaavan häntä. Olin kertonut hänelle, miten olin saanut itseni jälleen Joystormiin, mistä nainen piti, koska nyt minulla oli kuulemma hyvä apukeino selvitä eteenpäin. Minna selitti minulle, miten koirien läsnäolo voisi varmasti tehdä minulle vain hyvää. Olin itsekin ihan samaa mieltä, mutta en viitsinyt sanoa sitä ääneen. Ajatuksiani laski kuitenkin vähän se totuus, että minun pitäisi välttää koirien kanssa itselleni rankkoja harjoituksia ja lenkkejä. Olin päässyt fyysisesti niin heikkoon kuntoon, etten välttämättä kestäisi sitä, vaikka se olisi tuntunut minusta, miten hyvältä tahansa. Esimerkiksi Minna yritti saada minut ymmärtämään, miten agilitykurssin aloittaminen ei vielä kannattaisi, vaikka se houkuttelikin minua todella paljon. Ehkä minun kannatti yrittää kuunnella häntä edes joskus, etten tuottaisi kauheaa pettymystä.

Avasin varovasti kennelin oven ja pujahdin nopeasti sisään ilman, että yksikään koira keksi yrittää ängetä ovesta ulos. Ankka kipitti rauhallisesti minua vastaan oven lähettyville. Yritin saada kenkiä pois jalastani kennelin eteisessä, kun minun jalkojani tökittiin monesta eri suunnasta. Siinä oli yllättävän vaikea pitää tasapaino. Alkoi siinä melkein väkisinkin hymyilyttämään, kun muistoihin nousi taas se, kun mitään ei vain saanut tehdä rauhassa. En kyllä halunnut valittaa siitä, että täällä oli tuollaisia karvaisia ja sosiaalisia heiluhäntiä. Narttu jäi odottamaan vähän syrjempään, kun pari nuorta bordercollieta hoiti punavalkoisten spanieleiden kanssa tunkeilun. Eivät ne kyllä tarvinneet siihen puuhaan yhtään enempää apuvoimia. Onnistuin kuitenkin pääsemään pois eteisestä kaatumatta, vaikka koirilla tuntui olleen todella hyvät yritykset saada minut kaatumaan.

Olohuoneessa istuskeli vieras tyttö Scoopin kanssa. Oletin tytön olleen joku uusi hoitaja, joita kenneliin oli toivottavasti tullutkin. Scoop katsoi minua ja Ankkaa kiinnostuneena,mutta ei kuitenkaan sännännyt tervehtimään. Istuin rennosti lattialle ja narttu asettui pötköttämään rauhallisesti viereeni. Silitin koiraa hellästi ja huomasin nopeasti, miten iloiselta bordercollie oikeasti vaikutti, kun sai taas yrittää aikaa minun seurassani. Olinhan minäkin tyytyväinen, kun olin taas päättänyt alkaa käymään täällä, kun Joystormissa kuitenkin odotti aina joukko innokkaita koiria.
“Mä oon muuten Nono, hoidan Scoopia”, sohvalla istunut tyttö selitti Scoopin tutkiessa hoitajansa taskuja.
Säpsähdin vähän kuullessani puhetta, koska olin melkein unohtanut toisenkin tytön olemisen huoneessa. Vilkaisin Nonoon ja katsoin uutta hoitajaa varovasti hymyillen.
“Minä oon Zema ja oon hoitanut jo jonki aikaa Ankkaa”, kerroin varovasti vähän häpeissäni.
Niin kesästä, enkä ollut käynyt aivan törkeän pitkään aikaan katsomassa hoitokoiraani, joka oli Deen sanojen mukaan tainnut kaivata minua. Tilanne taisi kuitenkin olla jo aikalailla toinen, kun Ankka vaikutti olleen niin innostunut minun tulostani.

Nono lähti johonkin tekemään tuttavuutta Scoopin kanssa, joten minä suunnittelin lähteväni seikkailemaan metsään Ankan kanssa. En nimittäin osannut keksiä mitään paremmin rauhoittavaa puuhaa koiran kanssa kuin metsässä seikkailu. Ankka oli vielä jopa koira, jota uskalsin pitää hyvin vapaana, joten ei tarvinnut huomautella jatkuvasti tiukaksi vedetystä hihnasta. Eteisessä minut kuitenkin yllätti Mirror punavalkoisen Stellan kanssa.
“Zems!” tyttö huudahti hymyillen ja säntäsi innoissaan halaamaan minua.
Mirror puristi minua kovaa, joten en edes yrittänyt päästä irti hänen tiukasta halauksestaan. Hän selvästikin muisti minut ja taisi myöskin olla iloisesti yllättynyt minut nähdessään. Katselin vain vähän häpeissäni lattiaa ja yritin hymyillä, vaikka olin tietysti itsekin iloinen Mirrorin näkemisestä.

Aurinko paistoi sokaisevasti pilvien välistä, mutta onneksi havupuiden oksat toivat vähän suojaa lumiselle metsäpolulle. Polku ei ollut tainnut olla viime aikoina kovinkaan suuressa suosiossa, koska jouduin tarpomaan eteenpäin päälle puolimetrisessä lumihangessa. Liikkuminen ei siis ollut mitään ihan nopeinta, mutta ei kuitenkaan haitannut yhtään mitään. En halunnut edes tietää, miten täynnä lunta kenkäni olivat, kun pääsisin takaisin kennelille. Onneksi en ollut koskaan pelännyt kostumista, sotkua tai muutakaan, joten märät kengät eivät olisi minulle mikään maailmanloppu. Ankka pomppi innoissaan hangessa matkatessaan pienen matkan päässä minusta. Narttu nautti ihan silmin nähtävästi lumesta ja siitä, kun sai riehua siinä ihan mielensä mukaan. Eihän lila ollut se innokkaiden leikkijä tai muuta vastaavaa, mutta lumesta paimen selvästi piti. Siitäkin huolimatta Ankka kyllä huolehti, etten minä päässyt katoamaan liian kauas. Minusta tuntui, että narttu vahti minua todella tarkasti, vaikka se ei kuitenkaan vaikuttanut ihan siltä.

Istuin varovasti lumiselle kalliolle ja katsoin hiljaisena alhaalla näkyvää puiden valtakuntaa. Lumiset puut näyttivät melkein paksulta lumihangelta, koska oksia ei juurikaan näkynyt. Aurinko punersi vähän jossain kaukana ja heijasti värillään koko taivaan oranssiksi. Tuijotin sitä maisemaa hiljaa, kun muutama kyynel kostutti huomaamatta silmäni. Olin oikeasti saanut vapauden takaisin ainakin hetkeksi, vaikka elämääni rajoitetaankin edelleen jonkin verran. Ankka tuli vähän hämmentyneenä luokseni.
“Ei mitään hätää, täällä on vaan niin kaunis maisema”, sanoin rauhallisesti ja rapsutin paimenta hellästi.
En halunnut, että Ankka huolestuisi minusta, koska tiesin kyllä koirienkin osaavan huolestua. Narttu oli jo joutunut niin pitkään elämään ilman minua, mikä oli ollut paimenelle kuulemma aika vaikeaa. En halunnut Ankan enää joutuvan ajattelemaan, etten välittäisi siitä. Halusin nousta pois täältä syvältä vedestä, jossa olin jo pitkään matkannut sekä rakentaa itselleni uuden ja paremman elämän. En haluaisi muistaa menneisyyttä, mutta mahdotonta sitä oli ainakaan vielä unohtaa, olin niin heikko.

Vastaus:

Ihanaa että tutustuitte edes pikaisesti Nonon kanssa! Ankka tosiaan on oikein kiintynyt jo suhun ja katsoo mielellään sun perään ja antaa sun katsoa sen perään, vaikka normaalisti yrittää esittää itsenäistä :D Rakastan todella sun kuvailutyyliä ja pystyin kuvittelemaan tuon auringonlaskumaiseman ihan silmieni eteen. Tykkään myös tyylistäsi lopettaa tarinat, ne loppuu usein rauhallisesti ja tunnelmallisesti :3 Annan tarinastasi tällä kertaa kokonaiset 28v€!

- Dee

Nimi: Mirror

10.02.2018 03:54
Luku 15

Agilitykurssi II, 3. kerta

Oli pirteä luminen pakkaspäivä, ja ulkona oli kaunista lähtiessäni kävelemään kohti kenneliä. Maa oli valkoisena, mutta lunta ei satanut. Olin vetänyt jalkaani uudet talvikengät, jotka olin saanut vanhemmiltani. Ylläni minulla oli lisäksi mustavalkoraidallinen lämmin fleecetakki valkoisen villapaidan päällä, ja jalassa paksut legginsit ja raidalliset polvisukat. Pipoa minulla ei ollut, sillä halusin pitää kuulokkeita päässä eikä niistä kuulunut niin hyvin pipon läpi.

Jonkin ajan kuluttua saavuin kennelille, ja jo portilta huomasin Deen juttelevan uuden hoitajan, Nonon kanssa. Heilutin kättäni heille ja astuin portin läpi. Dee oli tainnut olla ahkera lumitöiden kanssa, sillä pihalla ei ollut paljoakaan lunta. Tai sitten koirat olivat vain juoksennelleet niin paljon ympäriinsä että maa oli tamppautunut tasaiseksi.

“Moi Dee! Moi Nono!” huikkasin päästessäni lähemmäksi näitä kahta. Molemmat hymyilivät ja tervehtivät takaisin. Nono kertoi olevansa lähdössä pian Scoopin kanssa lenkille, ja Deen pitäisi alkaa ruokkimaan koiria.
“Mä voisin mielellään auttaa mutta mun täytyy lähteä Siinan kanssa agilityyn” harmittelin, mutta tarjouduin sitten auttamaan kennelin hommissa illemmalla.
“Kiitti Mirror, katotaan sitten että mitä voisit tehdä”, Dee hymyili.

Lähdin hakemaan Siinaa joka ilmeisesti oli häkissään, en nähnyt ulkona muita kuin Nadjan ja Rauskun. Muut koirat taisivat olla häkeissään tai sitten jossain muualla kennelin pihalla.
“Siina ihanainen mitä kuuluu?” pörrötin hoidokkini turkkia innoissani tämän hyppiessä minua vasten tullessani sen luokse.
“Tulehan tänne niin laitetaan sulle kamat valmiiksi!” kutsuin koiraa ja lähdin kohti kennelin päärakennusta ja kaappihuonetta. Otin jouluna ostamani punaiset pörrövaljaat esille. Vaikka ne olivatkin vähän jouluiset, kyllä niitä ainakin siihen asti voisi käyttää että lumet sulaisivat. Taskuuni nappasin naksuttimen sekä sinisen vetolelun.

Saavuimme Siinan kanssa agihallille hyvissä ajoin, niin että ehdimme lämmitellä hyvin ennen treenejä. Kun kaikki olivat paikalla otin Siinan hetkeksi hallin reunalle ja kuuntelin kuinka Henna selosti tämän päivän suunnitelmat. Meillä oli luvassa lisää puomin harjoittelua sekä vanhojen esteiden kertaamista. Uutena ohjausliikkeenä harjoittelisimme persjätön sekä jo koiran lähettämistä putkille ja hypyille.

Me menimme ensimmäisenä Siinan kanssa puomille. Tällä kertaa esteen harjoittelu meni jo paljon paremmin kuin edellisellä kertaa. Siina uskalsi kiivetä ylös ilman ongelmia, mutta halusin silti varmistaa sen kävelemistä ylhäällä. Alaspäin lähdettäessä Siina meinasi hypätä puolestavälistä pois, mutta sain sen pidettyä esteellä loppuun asti. Menin puomin läpi muutaman kerran, ja viimeisin meni Siinan osalta jo hyvin. Halusin edelleen kävellä ihan esteen vieressä, mutta minun ei tarvinnut pitää kättäni kiinni koirassa.
“Hyvä Siina! Kuka on paras? Sinä olet!” kehuin hoidokkiani ja se heilutti iloisesti häntäänsä ja haukahteli muutaman kerran.

Puomin jälkeen menimme kertaamaan hyppyjä ja putkia, jotka tuntuivat nyt melkeimpä ylihelpoilta. Kokeilimme kuitenkin Hennan aikaisemmin selittämää tekniikkaa koiran lähettämisestä esteelle. Otin harjoittelukohteeksi kaarevan putken, ja harjoittelin Siinan lähettämistä sinne ilman että menen itse aivan putken suulle. Se oli aluksi hiukan hankalaa, mutta hetken yriteltyäni tuskaisesti saada siinaa putkeen kauempaa, Henna tuli auttamaan minua. Hän korjasi lähetyssuuntaani ja tapaa miten lähetän Siinan. Tämän jälkeen alkoikin sujua jo paremmin, ja sain Siinan itsenäisesti lähetettyä putkeen ja sen jälkeen hypyille. Lopulta jopa muutaman hypyn sarja onnistui yhdellä lähetyksellä.
“Hyvä Siina! Meistä tulee vielä oikeita agilitymestareita!” kehuin koiraa ja pörrötin sen turkkia. Päätin pitää pienen tauon ja menin agihallin reunalle kaatamaan Siinalle vähän vettä, ja otin itsekin muutaman kulauksen vesipullostani.

Lopuksi Henna näytti koko ryhmälle persjätön. Se oli vähän samantyyppinen liike kuin valssi, mutta käännät koiralle selän joka tekee liikkeestä hiukan vaikeamman. Kokeilimme kaikki vuorotellen omien koiriemme kanssa Hennan tekemällä pienellä radalla. Henna neuvoi jokaiselle miten parantaa omaa suoritustaan, ja saada liike tehtyä mahdollisimman hyvin.

Pian viimeinen kerta tällä agikurssilla olikin ohi, ja lähdimme Siinan kanssa takaisin kennelille. Matkassa ei kestänyt kauaa, ja annoin hoidokilleni ruoat heti päästyämme perille. Harjasin Siinan tämän jälkeen, ja menin sitten etsimään Deetä.
“Hei Mirror!” kuulin huudahduksen takaani ja käännyin katsomaan. Zema vilkutti vaivaantuneen näköisenä, ja vilkutin innostuneena takaisin.
“Zemsss!” huudahdin ja hyppelehdin tytön luokse. Tunsin kuinka osasta hiuksista tekemäni saparot heilahtelivat pääni päällä samalla.

Juttelimma Zeman kanssa hetken, kunnes hän lähti hakemaan Ankkaa ja minä etsimään Deetä.

Löydettyäni kennelin omistajan sovimme että voisin mennä laittamaan ruokaa, sillä koiriin liittyviä hommia ei enää ollut paljoa. Dee antoi minulle luvan käyttää mitä aineksia keittiöstä löysinkään, ja lähti itse ulos. Tiesin kennelillä olevan ainakin Nonon ja Zeman minun ja Deen lisäksi, mutta päätin tehdä ruokaa viidelle hengelle jos vaikka joku ilmestyisi vielä paikalle. Parempi liikaa kuin liian vähän.

Kaappeja tongittuani löysin riisiä ja jääkaapissa oli kaksi pakettia kanaa. Laitoin vedet kiehumaan ja keitin riisit samalla kun paistoin kanoja ja tein niille kastikkeen. Lopulta laitoin riisit vielä vuokaan ja asettelin paistetut kanat riisisn päälle. Valutin kastikkeen siihen päälle ja pistin koko höskän uuniin hautumaan siksi aikaa että ihmisiä alkaisi valua sisään.

Kun olin kattamassa ruokapöytää Nono tuli sisälle ja katsahti minuun ihmetellen.
“Hei, mä tein ruokaa kaikille jotka kennelillä on nyt tänään pyörinyt, niin sä voit tulla kanssa syömään kohta jos haluut”, huikkasin pirteästi ja Nonon ilme kirkastui. Tyttö nyökkäsi innoissaan, ja kävi viemässä tavaransa kaappiin. Hän tuli takaisin keittiöön juuri kun Zema ja Dee tulivat sisälle. He näyttivät ilahtuvan ruuasta, varsinkin Zema jolle se tuli täysin yllätyksenä. Otin vuoan uunista ja aloimme kaikki syömään jutellen samalla kuulumisista ja vähän siitä sun tästä.

Vastaus:

Ihanaa kun kirjoittelit taas! Tää olikin viimeinen agilitytarina tältä kurssilta, joten lisään sen teille suoritetuksi. Tehän ootte pian ihan mestareita koko lajissa! :D Kiitos myös hyvästä ruuasta, maistui niin mulle kuin muillekin hoitajille. Tarinastasi en löytänytkään paranneltavaa, juoni kulki sopivasti eteenpäin ja kappalejako oli melko hyvä. Annan siis 27v€ :3

- Dee

Nimi: Regulus

05.02.2018 12:09
Tarina nro. 1
Kennelille saapuminen

Lumi narskui iloisesti kenkieni alla, kun astelin aurattua tietä pitkin. Katselin puita, jotka olivat peittyneet valkoiseen lumeen. Maisema oli aina niin kaunis tällaisina hetkinä, kun kaikki oli valkoista. Kirpeä pakkanen puri poskipäitäni, mutta en välittänyt siitä. Minulla oli mielessäni nyt ihan jotain muuta, nimittäin Joystormin kenneli. Olin muuttanut tänne Keuruulle syksyllä opiskelemaan, ja olin kuukausien aikana ikävöinyt koiriani kovasti, jotka asuivat nyt melkein toisella puolella Suomea. Onneksi paikallinen ystäväni oli kuitenkin kertonut, että ihan lähellä sijaitsi kenneli, jossa kuulemma pääsi hoitamaan koiria. Olin tarttunut heti tilaisuuteen, ja ottanut yhteyttä kennelin omistajaan, Deehen. Dee oli kutsunut minut tutustumaan kenneliin, ja jopa valitsemaan itselleni hoitokoiran ensimmäisenä päivänäni. Olin erittäin innoissani siitä, että pääsisin puuhaamaan taas koirien kanssa. Opiskelukin oli joskus hauskaa, mutta yleensä siitä tuli kauhea stressi, varsinkin kokeiden takia. Koirien kanssa puuhaaminen helpottaisi siis varmasti. Astelin reippain askelin eteenpäin, ulkona ei ollut liian kylmä, joten minulla ei ollut toppahousuja jalassa. Olin tottunut Pohjois-Suomen kylmiin keleihin, joten Keuruu tuntui melkein lämpimältä tähän aikaan vuodesta.

Ei kulunut kauaa, kun kuulin jo koirien iloisen haukunnan ja näin aidatun pellon edessäni. Astelin reippaasti portille, ja avasin sen. En nähnyt koiria portin luona juuri sillä hetkellä, joten en pelännyt kenenkään karkaavan takiani. Käännyin sulkemaan portin, ja vielä tarkistin että se meni kiinni kunnolla. Kun varmistuin siitä, ettei portti aukeasi jälkeeni, lähdin astelemaan pellolla eteenpäin, kohti valkeaa rakennusta joka näkyikin ja kauempana. Deen piti tavata minut siellä, ja ehkä tapaisin jopa muita hoitajia. Tunsin lievän ahdistuksen heräävän vatsanpohjallani, mutta yritin olla ajattelematta sitä. Ahdistuneisuushäiriöni rajoitti monesti elämääni, mutta en antaisi sen pilata tätä mahdollisuuttani. Kaipasin kovasti koirien seuraa, ja tämä saattoi olla ainoa mahdollisuuteni siihen vielä moneen vuoteen.

En törmännyt harmikseni koiriin matkallani kennelrakennuksen luokse. Haukunta kertoi, että jossain ulkotiloissa koiria kyllä oli, mutta ei ilmeisesti pellolla juuri sillä hetkellä. Astelin valkoisen rakennuksen portaat ylös, ja koputin oveen. Katselin odotellessani ympärilleni, ihaillen aluetta. Se oli kauniilla paikalla, Dee oli niin onnekas kun oli saanut perustettua kennelinsä tänne. Ja minä olisin onnekas, jos pääsisin tänne hoitajaksi. Katsoin taas ovea, kun se aukesi. Kuulin muutaman haukahduksen, ja sitten näin nuoren naisen iloiset kasvot tervehtimässä minua. Nainen avasi ovea vain hiukan, ja huomasin syyn heti. Kaksi valkoista kuonoa yritti puskea ulos naisen jalkojen vieressä.

“Hus, menkääs nyt siitä”, nainen sanoi koirille, naurua äänessään. Hymyilin hänelle, ja katsoin miten toinen työnsi koirat pois ovenraosta jalallaan.
“Hei, olet varmaan Regulus. Olen Dee, tule vain sisälle”, Dee esittäytyi ja kutsui minut sitten sisään. Nyökkäsin, ja astuin sitten oven luokse. Dee avasi sitä niin, että pääsin astumaan sisälle ilman, että kukaan karvakuono pääsisi ulos. Eipä niitä enää kauheammin edes kiinnostanut ulos karkaaminen, sillä tilaan oli astunut uusi ihminen. Katsoin hymyillen, miten koirat kerääntyivät ympärilleni haistelemaan jalkojani.
“No hei vain”, tervehdin koiria, ja tarjosin niille myös kättäni haisteltavaksi. Tätä minä olin kaivannut, märkiä kirsuja ja heiluvia häntiä. Käännyin sitten katsomaan myös Deetä, ja hymyilin hänellekin.
“Joo, olen Regulus”, varmensin henkilöllisyyteni toiselle. Dee nyökkäsi ja kutsui sitten koiria pois kimpustani, että saisin riisuttua ulkovaatteeni pois. Kun koirat astuivat hiukan kauemmas, riisuin ulkovaatteeni naulakkoon ja vedin kenkäni pois jaloistani. Muutama koira ryntäsi heti haistelemaan niitä, ja naurahdin hiukan niille. Koirat olivat niin suloisia.
“Mennäänkö suoraan asiaan? Eli ensimmäisen hoitokoirasi valintaan?” Dee ehdotti minulle, ja minä nyökkäsin hänelle. Kuulosti erittäin hyvältä. En malttanut odottaa sitä, että löytäisin itselleni juuri sen oikean koiran. Tietenkin minulle kelpaisi mikä tahansa näistä koirista, olivathan ne kaikki niin suloisia. Mutta olisi mukavaa saada yksi koira, jonka kanssa viettää erityisen paljon aikaa. Olisi myös hauskaa päästä harrastamaan jotakin jonkun koiran kanssa, ja nähdä miten se kehittyisi hoidossani.
“Kuulostaa hyvältä”, vastasin Deelle, joka lähti sitten johdattamaan minua pitkin kennelrakennusta. Dee esitteli minulle kennelrakennuksen tilat, ja kertoi samalla kennelin toiminnasta. Paikka kuulosti melkein liian hyvältä ollakseen totta.

Saavuimme lopulta itse kenneltiloihin, jossa koirilla oli häkit ja pedit sun muut. Katselin ympärilleni, suurin osa koirista vaikutti olevan jossain muualla. Olin tavannut jo monia koiria matkalla, mutta en ollut tavannut vielä yhtään koiraa, jonka kanssa minulla olisi ollut jonkinlainen yhteys. Dee asteli häkkien luokse, ja avasi niistä muutaman. Koirat tulivat uteliaina ulos haistelemaan, ja lopulta myös minun luokseni. Kyykistyin rapsuttamaan mustavalkoista urosta, joka tuli haistelemaan sukkiani.
“Se on Liero, viimesyksyn pentu”, Dee kertoi minulle. Nyökkäsin ja katsoin koiraa hymysuin. Näin miten nuori se oli, ei varmaan edes puolta vuotta vielä.
“Liero on mahtava nimi”, naurahdin. En ollut ennen kuullut koiralla niin persoonallista ja outoa nimeä. Liero haisteli kättäni, ja istahti sitten nauttimaan rapsutuksista. Rapsutin urosta korvan takaa, ja koira painoi päätään kättäni vasten ja heilutti sitten takajalkaansa. Taisi tuntua hyvältä. Virnistin koiralle, ja katsoin sitten toista koiraa, joka tuli myös luokseni. Punainen bordercollie ei kuitenkaan vaikuttanut kovin kiinnostuneelta rapsutuksista, joten se lähti pois luotani pian. Katsoin taas Lieroa, joka jo läähätti pienesti.
“Liero on mukava poitsu, vaikkakin joskus melkein liian puolustushaluinen”, Dee kertoi minulle, katsoen samalla miten tein tuttavuutta Lieron kanssa. Silittelin Lieroa kaikessa rauhassa, katsellen uroksen liikkeitä. Se vaikutti erittäin mukavalta, rennolta koiralta ainakin vielä. Asia saattoi tietenkin muuttua, kun veisin sen lenkille, tai suurempaan koiraporukkaan. Uskoin kuitenkin, että kennelissä kasvamisen takia Lierolla ei olisi ongelmia muiden koirien kanssa.
“Teistähän näyttää tulevan hyvät ystävät”, Dee kommentoi, kun Liero tarjosi minulle tassuaan, kun lopetin rapsuttamisen hetkeksi. Kättelin Lieroa, ja päästin sitten valkean tassun takaisin lattialle.
“Siltä vähän vaikuttaa”, sanahdin. Minusta tuntui, että olin löytänyt itselleni sen oikean koiran. Taputin vielä hellästi Lieroa ja suoristauduin sitten.
“Minä voisin alkaa Lieron hoitajaksi, jos sillä ei ole vielä”, sanoin, toivoen että Liero olisi vapaa. Dee nyökkäsi, ja hymyili minulle iloisena.
“Sepä mahtavaa! Voit aloittaa vaikka heti. Tehdään tarvittavat paperihommat myöhemmin, nyt voisit käyttää Lieroa vaikka lenkillä”, Dee kertoi minulle, osoittaen sitten naulakkoon, jossa roikkui kaulapantoja ja hihnoja. Nyökkäsin, ja katsoi sitten Lieroa innoissani. Olin niin onnellinen, että pääsisin taas hoitamaan koiraa, vaikka se ei ollutkaan minun.
“No mepäs lähdemme sitten heti”, sanahdin ja lähdin hakemaan Lierolle varapannan ja -hihnan. Dee näytti lähtevän huoneesta, jättäen minut Lieron kanssa kahdestaan.

“Minkäs värisen haluat?” kysyin Lierolta, katsoen pantoja. Liero ei vastannut minulle, katsoi minua vain innoissaan. Se taisi tunnistaa naulakon, ja tiesi pääsevänsä ulos. Valitsin Lierolle mustan pannan ja hihnan, polvistuen sitten koiran eteen pukeakseni ne sille päälle. Liero heilutti häntäänsä innoissaan, eikä malttanut pysyä paikoillaan. Sain kuitenkin pannan urokselle kaulaan, ja kiinnitin hihnan siihen. Nousin sitten ylös, ja suuntasin Lieron kanssa takaovelle. Liero oli todella vahva, vaikka olikin vielä nuori eikä aivan täysikasvuinen. Hihnassa kulkemista täytyisi selvästi harjoitella, muuten olisin pulassa kun Liero olisi aikuinen. Astelimme talon läpi eteiseen, jossa puin ulkovaatteet päälleni. Suuntasimme sitten ulos, ja lumista polkua pitkin kohti metsää. Liero pysähteli haistelemaan muiden koirien jättämiä merkkejä, ja odotin mielelläni että uros jatkaisi matkaa. Tuntui ihanalta olla taas lenkillä koiran kanssa. En malttanut odottaa tulevia seikkailujani Lieron kanssa.

Kiersimme Lieron kanssa reippaan lenkin lumisessa metsässä. Uros vaikutti olevan niin onnellinen päästessään pitkälle lenkille. Kennelissä elävät koirat eivät tainneet päästä kovin usein pitkille lenkeille, eihän kenelläkään voinut olla niin paljoa aikaa lenkittää kaikkia koiria. Olin siis myös onnellinen, kun pääsin tarjoamaan Lierolle tämän hetken. Kopistelin kenkäni takaoven portaisiin kun astelin sisään, päästin Lieron sitten irti hihnasta kun ovi oli varmasti kiinni. Vedin pipon päästäni, ja työnsin sen takkini taskuun. Minun täytyisi hoitaa nyt paperihommat Deen kanssa, ja sitten suunnata takaisin asunnolleni. Liero vaikutti iloiselta, ja heilutti häntäänsä samalla kun pureskeli lumipalloja irti tassuistaan. Kävin ottamassa vielä kaulapannan pois uroksen kaulasta, ja ripustin sen takaisin naulakkoon hihnan kanssa.
“Nähdään sitten myöhemmin uudestaan, heippa”, hyvästelin Lieron hymysuin, ja lähdin sitten kohti Deen toimistoa. Ensimmäinen päiväni kennelillä alkoi olla ohi, mutta se ei minua haitannut. Minulla oli ollut niin hauskaa, ja en malttanut odottaa seuraavaa.

Vastaus:

Mahtavaa että löysit juuri itsellesi sopivan hoitokoiran, vaikutitte jo heti aluksi tulevan hyvin toimeen! :D Liero on mustakin aika hassu nimi, mutta se sopii mun hassulle pojalle varsin hyvin - ja olihan se nyt helppo vääntää sen virallisesta nimestä kutsumanimeksi. En oikeastaan löytänyt parannettavaa, paitsi että "viime syksyn" ei ole yhdyssana. Loistava ensimmäinen tarina, jolla oli kivasti pituutta ja hyvät kappalejaot, saatkin siitä 28v€! :D Lisäksi oikeutan sut nappaamaan kaupasta ilmaisen tarinan, kun olit tuon kuvankin piirtänyt ;D

EDIT// Tavaran eikä tarinan xD

- Dee

Nimi: Zema

04.02.2018 17:07
Luku 7 ✖ Ei minun pitänyt kadota

Mikään ei ollut mennyt enää vähään aikaan niin, kuin olin suunnitellut. En ollut selvinnyt eteenpäin niin helposti, kuin minun olisi pitänyt. Olin unohtanut liikaa minulle tärkeitä asioita, kun ainut asia, mihin oli jaksanut keskittyä meinasi käydä liian haastavaksi. Välillä oli saattanut jäädä ihan yksinkertaisetkin asiat huomioimatta, mutta ei sentään ihan aina. Oli tuntunut jo ihan liian haastavalta pysytellä hengissä. Nyt olin kuitenkin saanut revittyä itseäni niskasta ja muistutettua mieleeni yhden todella tärkeän paikan, Joystormin vauhdikkaiden paimenkoirien ja omituisen omistajan kanssa. Muistin edelleen hämärästi, miten siitä oli jo melkein vuosi, kun olin mennyt sinne ensimmäisen kerran. Olin nykyään melkein eri ihminen kuin silloin.

Tuijotin haikein silmin lumen peltoa, jonka takana tiesin kennelin pilkottavan. Minua melkein jopa pelotti mennä taas sinne. Minusta tuntui, ettei kukaan voisi enää edes muistaa minua. Jos joku nyt muistaisi, tuskin olisin kovinkaan ihana näky siellä. Pyörittelin päässäni ahkerasti sitä vaihtoehtoa, että kääntyisin vain takaisin.
“Ei kukaan kaipaa näin huonoa hoitajaa”, mutisin, kun aloin hitaasti lähestyä valkoista kennelrakennusta.
En edes muistanut enää, milloin olin viimeksi suunnannut itseni kohti sitä valkoista rakennusta. Minua hävetti aivan liikaa kaikki, mitä oli ehtinyt tapahtua. En haluaisi kuitenkaan joutua selittelemään, mitä kaikkea olin oikein mennyt tekemään ja miksi minua ei ollut näkynyt moneen kuukauteen.

Nojasin varovasti valkoiseen puuporttiin. Pyyhin lunta varovasti pois aidalta ja laskin käteni varovasti jäiselle puulle. Pihalla juoksenteli innoissaan muutama koira ja erotin talon luona seisovan naisen, Deen. Onneksi hän ei huomannut minua, mutta yksi koirista kuitenkin havaitsi minut. Mustavalkoinen pilkkunaama juoksi innoissaan portin suuntaan perässään myös punavalkoinen noutaja. Pilkkunaama näytti vähän tutulta, mutta noutajaa en mielestäni ollut nähnyt ennen. Nielaisin ja vilkkasin epäröiden tielle, jota pitkin olin kävellyt. Nyt tuskin enää pystyisin lähtemään paikalta huomaamattomasti. Aloin miettiä, että minun ei olisi edes kannattanut mennä edes niin lähelle kenneliä.

En minä kuitenkaan paennut, kun huomasin Deen kävelevän portille. Hän vaikutti varsin yllättyneeltä minut nähdessään, mutta myös pieni onni näytti paistaneen naisen ilmeestä. Eikö Dee muka ollut yhtään vihainen tai mitään, kun minua ei ollut näkynyt. Avasin portin varovasti itse ja livahdin pihalle vähän epäröiden.
“Hei Zema, sua ei ookkaa näkyny”, nainen tervehti pienesti hymyillen.
Nyökkäsin varovasti ja vilkaisin ujosti Deetä. En uskaltanut sanoa mitään ja välttelin vain katsetta hänen kanssaan. Katselin lumisia koiria ja yritin hymyillä varovasti. En keksinyt mitään fiksua sanottavaa, mutta onneksi minun ei tarvinnutkaan. Olin kyllä oppinut, ettei Dee helpolla vaatinut puhumaan, vaikka itse saattoikin innostua höpisemään vähän liikaakin.
“Ankka on muuten sisällä, se varmaa kiinnostaa sua”, hän kertoi, kun minulta ei kuulunut mitään vastausta.
“Okei”, sanoin hiljaa ja suuntasin askeleeni kohti valkoista rakennusta.
Pilkkunaama, jonka muistelin hämärästi Hallaksi, kipitti aivan kannoillani, vaikka minulla ei ollutkaan nartulle yhtään mitään. Olihan mustavalkoinen bordercollie suloinen tapaus, mutta halusin silti hakeutua mieluummin oman hoitokoirani seuraan, joka tuskin enää edes muisti minua.

Harhailin talossa yrittäen olla kompastumatta lattialla retkottaviin koiriin, kun metsästin näkökenttääni lilaa bordercollieneitoa. Huomasin nopeasti, etten edes osannut suunnistaa talossa enää niin hyvin kuin ennen, mikä oli toisaalta ihan ymmärrettävää. Minulle tuli nopeasti selväksi, että Dee oli selvästikin edelleen hurahtanut bordercolleihin ja taisi niitä edelleen kasvattaa, kun suurin osa koirista edusti kyseistä rotua. Joukosta löytyi kyllä monta tapausta, jotka näyttivät astetta omalaatuisemmilta rodun edustajilta ulkönäkönsä tai värinsä puolesta.
“Mä en oo syötävä”, naurahdin blue merlelle pennulle, joka oli päättänyt tarrata hampaansa hellästi kiinni housun lahkeeseen.
Oli tuo minulle aika tuttua, mutta kyllä sitä alkuun vähän hämmentyi, kun yksikään pentu ei ollut pitkiin aikoihin takertunut jalkoihini. Siihen olikin vain niin yksinkertainen syy kuin se, etten edes ollut päässyt tekemisiin yhdenkään koiranpennun kanssa.

Lila kaunokainen löytyi syrjäisestä huoneesta makoilemasta yhden pöydän alta. Bordercollie vaikutti rennolta ja rauhalliselta eikä sitä tuntunut kiinnostavan lainkaan oven lähettyvillä painivat spanielit. Narttu katseli minua vähän epäillen. Paimen ei selvästikään muistanut ainakaan hyvin, kuka minä olin. Se ei tullut minulle todellakaan minään yllätyksenä. Istuin rauhallisesti lattialle ja katselin pöydän alta minua tarkkailevaa koiraa. Paimen hivuttautui varovasti pois pienen puisen pöydän alta ja tuli haistelemaan minua.
“Anteeksi, etten oo käyny tääl”, sanoin hiljaa silitin narttua hellästi.
Minulla oli huono omatunto siitä, etten ollut käynyt katsomassa hoitokoiraani pitkään aikaan. En selvästikään osannut olla bordercollielle yhtään sen parempi hoitaja kuin aikanaan Watille ja Savulle. Pystyisin ehkä parantamaan tapani. Narttu saattaisi jopa olla minulle todella suuri apu pääsemään yli kaikesta. Ainakin se kuulosti ihan mahdolliselta, joten yritin toivoa niin. Koira tapitti minua rauhallisesti suloisilla silmillään ja nuolaise hellästi kättäni.
“Etkai vihaa mua, Ankka”, kuiskasin hiljaa nartun korvaan, kun muutama kyynel vieri poskelleni.
Halasin narttua hellästi ja painoin pääni sen pehmeään turkkiin. Annoin kyynelten kostuttaa lilan turkkia. Ei minun ollut pitänyt hylätä narttua, mutta eivät ongelmani vain olleet kysyneet minulta yhtään mitään. Paimen pysyi rauhallisena ja hausteli päätäni varovasti eikä sitä tuntunut haittaavan yhtään. Aikoisin vielä tehdä collien kanssa kaikkea kivaa, mutta ensin minun piti päästä paremmin jaloilleni. Ankka tulisi varmasti auttamaan minua siinä.

Vastaus:

Aivan ihanaa oikeasti että teit paluun! Kaikkien hoitajien epäaktiivisuus tosin riippuu varmasti ainakin puoliks myös musta, kun ite olin epäaktiivinen niin ei kai täällä kukaan jaksa hoitakaan.. :D Ankkakin ilahtui tulostasi todella, se oli ollut välillä masentuneen oloinen ja vaikuttanut siltä, että jotain puuttuu, mutta tulosi jälkeen ei näitä masentumisen merkkejä ole enää ollut. Tarinastasi saat kokonaiset 26v€!

//EDIT: Sori tylsä kommentti, eihän sun tarinoista edes keksi mitään valittamista! :D

- Dee

Nimi: Nono

01.02.2018 14:28
Tarina 1
Eka päivä Joystromissa

“Nono, on lauantai! Herää jo, sunhan pitää olla kello 11 kennelillä!“ äitini huutaa. “Joo-ooh mä tuun, puen ensin! “ huusin takaisin innoissani. Puin päälleni I love dogs-hupparin ja housut. Olin saanut ne joululahjaksi äitini mummolta, joka kasvatti ennen saksanpaimenkoiria. Huppari ja housut olivat vaaleansiniset joissa oli saksanpaimenkoiran kuva, ja luki teksti “I love dogs”. Otin punaisen, hieman kuraisen reppuni sängyltäni. Kävelin olohuoneeseen, josta otin mukaani pari leipää ja puhelimen. “Moikka äiti, mä meen nyt!” huudahdin. Juoksin ulos ja hyppäsin punaisen potkurini jalaksille. Lähdin kohti kennel. Meitä vastaan tuli tyttö, joka käveli bordercollien kanssa. Nyökkäsin tervehdykseksi ja jatkoin matkaani. Pian olimmekin jo valkoisen kennelin pihassa. Kävelin kennelin oville ja koputin. Oven avasi nainen, joka kätteli minua. “Hei, olen Dee. Omistan tämän kennelin. Sinä olet kai Nono,Scoopin tuleva hoitaja?” Dee vastasi. “Joo, olen mä.” sanoin kun laitoin takkiani naulakkoon. “Hienoa! Esittelenkin sinulle sitten kennelin.” Kävelin huoneesta toiseen Deen perässä ja kuuntelin kun hän höpötteli aina jotakin joka huoneesta. Sitten tulimme pieneen, varastomaiseen huoneeseen. “Tämä tässä on kaappihuone. Jokaisella hoitajalla on täällä kaappi, ja sinun on tuolla perällä. Se saattaa olla hieman pölyinen, koska se on ollut pitkäänkin käytössä monilla jo lopettaneilla hoitajilla.” Dee sanoi hymyillen. “Ai niin, tuosta ovesta, missä on tuo puinen tassunjälkikoriste, mennään hoitajien huoneeseen. Pari hoitajaa taitaakin olla paikalla jo.” Dee jatkoi. “Hyvä. Pääsen vihdoin tutustumaan uusiin ihmisiin!” naurahdin innoissani. Avasin oven ja näin ehkä maailman kivoimman paikan. Siellä istui tyttö, jonka kädessä oli Hesburgerin hampurilainen. “Aa heii! Mä oon Mirror! Sä taidat olla uus täällä?” tyttö esittäytyi. “Juu. Mä oon Nono, alan hoitaa täällä Scoopia. Tää paikka on kiva. Ihana sydänkuosi tossa matossa, haha. Tääl näköjää on myös hese jossain, vai? Oon uus tällä paikkakunnalla muutenki nii en oikeen tiiä mitään.” Vastasin. “Joo, lähin hese on noin kahden kilometrin päässä. Mä käyn siellä aika usein, kuten huomaat.” Mirroriksi esittäytynyt tyttö naurahti. “No, Nono. Haluatko nähdä Scoopin?” Dee sanoi. “Joo, miksei?” hymyilin Deelle. Menimme ulos. Dee johdatti minut ulos Scoopin häkille. “Hei Scoop! Olen uusi hoitajasi Nono. Haluatko mennä lenkille?” Puhuin Scoopille. Dee otti häkkinaulakosta jotakin. Katsahdin häneen päin. Hän käveli luokseni ja antoi Scoopin pannan ja hihnan minulle. Laitoin pannan Scoopille ja se oli ihan kiltisti. Kun lähdimme ulos, pois Deen silmistä niin se alkoi riehua. “Heei poikaaa! Rauhassa nyt!” huusin. Scoop lopetti. Kävelimme sen kanssa rauhassa kunnes olimme koirapuistossa. Sitten se aloitti taas. Vastaamme tuli kuusivuotias tyttö huskyn kanssa. “Moi mä olen A-” Tyttö aloitti mutta Scoop kävikin kiinni hänen jalkaansa. Tyttö alkoi itkeä, ja juoksi jonnekin. Pian hän palasi äitinsä kanssa. “Anteeksi vaan, nuori neiti. Koiranne kuulema kävi tyttäreni kimppuun. Missä ovat vanhempasi? Haluan heti keskustella heidän kanssaan.” Nainen puhui vihaisena. “Ööh, no tää koira ei oikeestaan ole mun. Oon sen hoitaja. Ja oon täällä yksin.” vaikersin. “No kuka tämän koiran omistaa??” Nainen tivasi. “No siis tuotaah en voi valitettavasti kertoa. Se on salaista.” Valehtelin. Nainen pyöräytti silmiään ja sanoi: ”Jos näen sinut vielä täällä tuon koiran kanssa, se ei ole enää kauaa kovin salaista.” sitten hän kääntyi takaisin ja kun tyttö ja hänen äitinsä katosivat näköpiiristäni, ja olin varmistanut etteivät he näe, lähdin pois. *Mitä kerron Deelle tästä!?* ajattelin hätääntyneenä. Pysähdyin ja toruin Scoopia. Se alkoi uikuttaa ja käveli kotiin häntä koipien välissä. Saavuimme takaisin kennelille. “Hei! Mitenkäs ensimmäinen lenkkinne meni?” Dee kysyi. “Öh, todella hyvin. Scoop vähän riehui mutta ei sen enempää.” valehtelin. Dee nyökkäsi. Vein Scoopin sen häkkiin ja pyyhkäisin hikeä otsaltani. Yhtäkkiä puhelimeni soi. Se oli äiti. Vastasin puheluun. “Hei äiti. ” sanoin hiljaa. “Jokos tulet kotiin?” äiti kysyi. “Joo-ooh mä tuun. Mutta vain jos saan kaakaota!“ naurahdin. Sitten lähdin potkurillani kotiin päin.
//Toi nainen joka oli ton tytön äiti, on mun taustahenkilö. Saanko käyttää sitä muulloinkin?

Vastaus:

Huih, mitenhän Scoop nyt noin käyttäytyi :o Tuliko tyttö liian yllättäen ja Scoop säikähti sitä? No, ainakin se tajusi hävetä tekemisiään. Tarinasi oli oikein hyvä ja mukavaa, että tutustuit jo heti ensimmäisellä hoitokerrallasi Mirroriin! Kappalejako voisi helpottaa tekstin lukemista, samoin se, jos laittaisit vuorosanat uudelle riville. Ei siis näin:
Nainen puhui vihaisena. "Ööh, no tää koira ei oikeastaan ole mun."
Vaan:
Nainen puhui vihaisena.
"Ööh, no tää koira ei oikeastaan ole mun."
Lisäksi, jos vuorosana päättyy pisteeseen, siihen ei laitetakaan pistettä loppuun, vaan sen sijaan pilkku lainausmerkkien ulkopuolelle.
"Ja oon täällä yksin", vaikersin.

Oikein hyvä tarina kuitenkin, saat siitä tällä kertaa 20v€! Saat käyttää tytön äitiä tarinoissasi ja halutessasi myös keksiä muitakin henkilöitä värittämään hoitajan arkeasi. Se ei ole ollenkaan kiellettyä vaan jopa suositeltavaa!

- Dee

©2020 Joystorm - suntuubi.com